Buna ziua,
In urma cu ceva timp ,am lovit masina cuiva,persoana din acelasi oras cu care nu ma vazusem niciodata inainte de incident, care a avut loc intr-o benzinarie,eu nu m-am asigurat si am dat cu spatele lovindu-i spoilerul care s-a curbat impreuna cu bara de metal care era in spatele lui,pe masina mea nu se vede nimic din cauza ca am lovit masina respectiva cu carligul de remorcare...,am completat formularul de constatare amiabil si cand s-a putut am mers la soc de asig. ,unde am mai completat o sumedenie de hartii .....dupa care am mers linistit acasa...Problema e ca m-a sunat recent sa-mi spuna ca asigurarea i-a refuzat dosarul...Ce mai pot eu face si care mai este raspunderea mea...??,avand in vedere ca polita RCA era valida si valabila Nu stiu inca pe ce temei i s-a refuzat exact despagubirea dar vrea sa stiu in ce masura mai este responsabilitatea mea si cu ce pot sa-l mai ajut.....??
E cumva Carpatica?
In general, atunci cand se semneaza acel formular, societatile de asigurare devin reticente fac cercetari si in majoritatea cazurilor retin o culpa comuna a conducatorilor auto ... ceea ce inseamna ca admit cererea de daune doar partial sau .. deloc.
dumneavoastra nu aveti nicio treaba, nu trebuie sa ii dati nici un ban, iar in situatia in care va cheama in judecata pentru a va obliga la plara reparatiilor, atunci dumneavoastra chemati sociatatea de asigurare in garantie. deci pana la urma tot asiguratorul va plati :)
in principiu,mi s-ar parea just ca pagubitul sa actioneze in instanta societatea de asig nu pe mine,eu negresindu-i cu nimic inafara faptului ca i-am lovit accidental masina,cu o masina care este asigurata....ar fi fost logic sa ma actioneze pe mine in instanta daca nu ar fi fost masina mea asigurata asta in cazul in care as fi refuzat sa-i platesc pagubele...
Ar avea castig de cauza mai repede daca m-ar da pe mine in judecata nu pe firma de asigurari....??? ...nu mi se pare logic...Mai repede cred ca ar putea fi castigata treaba asta daca el ar da asig in judecata si eu sa fiu martor ...
Polita rca
Baloiu
Intre mine si fratele meu a avut loc o tamponare usoara vinovat fiind el. Am incheiat o constatare amiabila, fratele dandu-mi rca-ul lui. Mergand la compania ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca
elena_mdv
Buna seara,
As dori sa imi spuneti va rog daca in cazul unui accident rutier, fara victime, persoana pagubita poate sa refuze polita rca si sa actioneze ... (vezi toată discuția)