avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1995 soluții astăzi
Forum Activitate pityu79

Activitate pityu79

Răspuns la discuția Anulare preaviz
Rezolvarea: Pana la urma a fost anulat preavizul si a fost rugat sa prezinta la locul de munca pt ca pana la urma nu sa desfiintat postul. Nu au avut documentul cu care au putut sa dovedeasca ca postul a fost desfiintat...

Merci pt ajutor
Răspuns la discuția Anulare preaviz
Atunci ce poate sa faca angajatorul daca angajatul nu accepta postul oferit?
Răspuns la discuția Anulare preaviz
Atunci din acest motiv a fost chemata si au dat o hartie sa semneze repede. Bine ca am zis sa nu sa semneze nimic fara sa nu stim despre ce este vorba.
Asta inseamna ca daca angajata nu este de acord, CIM trebuie incheiat cu art 65/1? Si poate sa obtina somajul?
Răspuns la discuția Anulare preaviz
nu a primit nici o decizie de concediere. A primit o copie de la preaviz in data de 06.01.2010 si atat. Azi a fost chemata ca firma vrea sa "ajuta" cu un post diferit. Prietena mea era ingrijator de copii intr-un magazin care seamana cu Metro si acum s-a oferit un post de vanzatoare, a facut facultate de pedagogie muzicală.
Discuție Anulare preaviz
Prietena mea in data de 06.01.2010 a primit preaviz cu 20 zile de la angajator cu art. 65/1 din Codul Muncii. Nu am inteles de ce cu 20 de zile pentru ca in CIM scrie 20 dar in fine. A lucrat pana in data de 20.01.2010 si avea 7 zile concediu care a petrecut in preaviz. Ultima zi de lucratoare trebuia sa fie 25.01.2010. Pana aici totul a fost OK.
In data de 26.01.2010 a primit un telefon sa prezinta la firma pentru ca sa anulat preavizul si ca firma vrea sa ajute si a oferit un alt post. Postul respectiv nu are nici o legatura profesia pe care are prietena mea. In acest caz ce se intimpla pentru ca prietena mea a inceput sa-si pregateasca actelele pentru somaj. Este oblibat sa acceata postul respectiv? si cum a fost anulat preavizul in data de 26.01.2010 daca in data de 25.01.2010 a trecut previzul?

Multumesc pentru raspuns.