avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Activitate L.P.

Activitate L.P.

Sunt angajat la o firma privata, unde imi platesc toate darile automat, (CAS, pensii, somaj, si ce o mai fii), dar sunt si PFA, unde realizez venituri suplimentare. Intrebarile ar fi: TREBUIE SA PLATESC conf. OUG 58/2010 si sa depun declaratiile catre fiecare in parte? Exista o suma minima la de la care se platesc darile? Se platesc din urma asigurarile sociale?
Multumesc anticipat. X-(
La ce judecatorie se depun documentele, pentru a chema in judecata pe cineva care are restante la intretinere? Judecatoria sectorului ?
Care sunt sumele,(pragul legal) acest locatar are o restanta de 7.400 lei, adica el nu aplatit de peste 1 an intretinerea si am incercat cu vorba buna, dar fara succes.
Cei trei restantieri mari pe care ii avem in bloc insumeaza 15000 lei.
Avem in bloc, 3 apartamente care nu au achitate restantele, au trecut cele 90 de zile si nu au de gand, unuia chiar i-a fost inmanata o Somatie cu termen si degeaba.
Care sunt documentele necesare si unde trebuie depuse?
Multumesc
Dupa schimbarea anumitor servicii oferite de catre VDF, in 14 Octombrie '09, am primit in 16 Decembrie '09 un mesaj prin care eram informat sa achit urgent factura restanta de 60,.. ron, pentru numele meu. Am sunat la rel. cu clientii si dupa 40 de min. au spus sa stau linistit ca este o greseala, aceea suma fiind pe un alt cod de client detinut de mine, pe care am avut 2 abonamente, (unul fiind inchis in Oct. 2007, iar cel de al doilea abonament tocmai cel transferasem si am cerut unificarea facturilor in una singura), m-au asigurat ca pana la solutionare nu se vor lua masuri radicale. Pe 29 Dec.'09 alt mesaj prin care ma informau ca imi inchid telefoanele. Iar am sunat, am vorbit cu diversi operatori iar s-a cautat problema si intr-un final cineva a spus ca exista o restanta pe numele meu, dar este pe un cont de client mai vechi si ar fi costul convorbirilor pentru luna Oct.
Pe 04 Ian 2010 am fost la punctul de unde am solicitat modificarile si am achizitionat tel. pe puncte. Iar am fost asigurat ca nu imi vor opri telefoanele.
Si undeva pana pe 10 Ian. 2010, mi-au inchis cele 3 abonamente pe care le detineam. Am cerut factura detaliata, prin care acestia cereau aceea suma. Am primit doar prima pagina unde chiar aparea numele meu si vechiul cod de client, am cerut din nou factura detaliata sa pot vedea numerele spre care s-a sunat, am fost invitat sa-mi fac cont in MY VODAFONE, dar dansii cred ca nu stiu ca daca ai cartela restrictionata nu poti sa faci nimic. Spun ca au inchis abuziv aceste 3 abonamente pentru ca : 1) NU AU EMIS FACTURA PENTRU DIFERENTA DE PLATA A CONVORBIRILOR EFECTUATE IN OCTOMBRIE. 2)NU AU RASPUNS SOLICITARILOR MELE DE-A ARATA FACTURA DETALIATA PENTRU ACEEA PERIOADA. 3) AU EMIS O NOTIFICARE GRESITA, PRIN CARE MI SE CERE EXPRES SA IMI ACHIT RESTANTELE , dar valoare este alta decat ceea pentru care ei au luat aceste decizii, este vorba de factura tel. pentru luna Decembrie si este in valoare de 19.42 ron, factura pe care eu o si achitasem). 4)RESTRICTIONAREA A FOST TOTALA NE-PUTAND SA SOLICIT SERVICIUL DE URGENTA SAU MACAR CONSULTANTA LA REL. CU CLIENTII.