avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Activitate Sov Consulting

Activitate Sov Consulting

Stimate domn Iulian Manea.
1. Ati inteles gresit si absolut neprovocat. Conceptia noastra este ca nu exista categorii profesionale cu acelasi nivel de studii superioare unele altora si, pe cale de consecinta un tip de (liber)profesionist, mai "destept" decat un alt tip de liber(profesionist), aprioric.
2. Nu consideram ca membrii CECCAR nu ar avea cunostinte teoretice si practice similare ori superioare consultantilor fiscali. Stim doar ca unii dintre membrii CECCAR s-au prezentat (in unele cazuri, in repetate randuri) la examenul pentru dobandirea calitatii profesionale de consultant fiscal fara sa il promoveze.
3. Consultanta fiscala in numele societatii noastre se efectueaza atat de catre consultanti fiscali care nu mai au alte calitati profesionale in domeniul liber-profesionist (unii avand totusi alte calitati profesionale, cum sunt: director general de societate de audit international, director economic al reprezentantei din Romania a unui lider al pietei auto europene si director general de institutie publica cu peste 800 de angajati), cat si de catre consultanti fiscali care au, in acelasi timp, calitatea de experti contabili si chiar de auditori.
4. Consultanta fiscala va fi prestata potrivit legii, indiferent daca legea va prevede ca aceasta se poate exercita numai de catre consultantii fiscali (membri ai C.C.F.R.) sau numai de catre expertii contabili (membri ai C.E.C.C.A.R.) ori de o categorie profesionala distincta (cu membri ai unei Camere unificate/integrate/amalgamate etc.).
5. Societatea noastra nu este numai una de consultanta fiscala, ci si de expertiza contabila, audit economic, consiliere manageriala, asistenta in marketing, standarde de calitate, gestiune afaceri intracomunitare si extracomunitare (cu piete din Asia si America de Sud), prin urmare nu avem partipriuri profesionale.
6. Potrivit propriilor analize, am elaborat materiale de sinteza transmise factorilor decidenti ai Ministerului Finantelor, in care sustinem ca, la nivelul anului 2009 mediile normativ si economic nu sunt maturizate suficient pentru a permite exercitarea deplina si eficienta a profesiei de consultant fiscal.

Cu stima,
Patrick Hoojdonk
Operation Manager Sov Consulting
Consultantii fiscali isi elaboreaza singuri normele de certificare (ar trebui totusi centralizate si constituite uniform), sunt suficienti pentru certificarea Declaratiilor tuturor firmelor (trebuie sa avem in vedere si faptul ca termenele de depunere a acestor declaratii nu sunt aceleasi si, astfel, se pot esalona in timp), iar costurile certificarii nu sunt mari existand si beneficiul ca se vor regla o serie de erori si interpretari gresite ale angajatilor firmelor in domeniul fiscal.
O intrebare: nu credeti ca o serie de acte procedurale judiciare sunt lovite de nulitate deoarece expertizele judiciare fiscale au fost efectuate dar nu de consultanti fiscali autorizati (cum prevede legea), ci de experti contabili, inclusiv prin procedeul/eroarea de a incadra expertize judiciare fiscale in categoria expertizelor judiciare contabile?