Declaratiile fiscale anuale – Formularul 101 – vor trebuie certificate obligatoriu, de la 1 ianuarie 2010, de catre un consultant fiscal, conform Codului de procedura fiscala valabil pentru anul viitor.
Acestia sunt foarte putini. Doar 3.400 activi la nivelul intregii tari. Astfel, un consultant ar trebui sa “rezolve”, in medie, 235 de firme. Ce parere aveti?
Cat timp o lege este in vigoare la momentul actual - este valabila . Ce va fi pana in data de 25 februarie e cale lunga. Dar mai tb retinut un aspect important din partea guvernantilor , va aduce venituri la bugetul statului care are nevoie de acesti bani. ce va fi vom vedea .
Consultantii fiscali isi elaboreaza singuri normele de certificare (ar trebui totusi centralizate si constituite uniform), sunt suficienti pentru certificarea Declaratiilor tuturor firmelor (trebuie sa avem in vedere si faptul ca termenele de depunere a acestor declaratii nu sunt aceleasi si, astfel, se pot esalona in timp), iar costurile certificarii nu sunt mari existand si beneficiul ca se vor regla o serie de erori si interpretari gresite ale angajatilor firmelor in domeniul fiscal.
O intrebare: nu credeti ca o serie de acte procedurale judiciare sunt lovite de nulitate deoarece expertizele judiciare fiscale au fost efectuate dar nu de consultanti fiscali autorizati (cum prevede legea), ci de experti contabili, inclusiv prin procedeul/eroarea de a incadra expertize judiciare fiscale in categoria expertizelor judiciare contabile?
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.