avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Activitate andi78

Activitate andi78

Copilul meu va implini 2 ani pe data de 2 aprilie 2010. As dori sa ma reintorc la lucru (eram dispusa sa ma reintorc chiar si de la inceputul acestui an insa am fost sfatuita sa stau pana la finalul concediului de crestere a copilului datorita situatiei economice precare, a crizei etc. ) la finalizarea concediuluii pentru cresterea copilului. Am fost pe la firma sa ma interesez insa situatia este in felul urmator:
- nu au afirmat ca nu ma reangajeaza (probabil datorita obligatiei de a ma reangaja ) dar m-au informat ca nu este suficient de lucru pentru a fi justificat sa raman angajata
- am fost informata despre faptul ca nu imi pot oferi salarul dinaintea concediului (mentionez ca au mai fost cazuri similare oferindu-i angajatului salarul minim posibil pt acel post mizand pe faptul ca acesta va refuza si va demisiona; astfel s-a si intamplat de altfel )
- nu mi s-a spus concret ce salar mi se ofera pentru acelasi post ( am avut 2200 lei brut pe post de referent import export )
- superiorii au refuzat sa semneze cererea pt reluarea activitatii
- am sa mai incerc sa obtin semnatura spre finalul concediului insa daca refuza din nou intentionez sa depun aceasta cerere chiar si fara aceste semnaturi la registratura pt a a ajunge la dep de resurse umane; presupun ca sunt obligati sa dea un raspuns
Intrebari:
1. Pe ce motiv pot sa imi desfaca CIM imediat dupa reangajare?
2. Pe ce baza pot sa modifice salarul in sensul reducerii acestuia in cazul in care nu ar desface totusi CIM ?
3. Are sau nu caracter obligatoriu articolul din CCMUN care spune ca angajatul reintors din concediul pt cresterea copilului nu poate fi concediat timp de 6 luni nici pe motiv de necorespundere profesionala ? ( mentionez ca lucram la o societate cu capital privat si nu avem sindicat in firma care sa apere drepturile angajatilor )
4. Este angajatorul obligat sa respecte cele 20 zile lucratoare de preaviz ?
5. Este angajatorul obligat prin lege la plata unui salariu compensator ?
6. Este angajatorul obligat sa imi ofere eventual un alt post in cadrul firmei inaintea concedierii ?
7. Ce documente trebuie sa primesc eu de la angajator in cazul concedieriii ?