avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Activitate avcostin

Activitate avcostin

Răspuns la discuția URGENT SOMATIE
Nasol! Am facut cerere sa efectueze procedura de citatie prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, motivata prin faptul ca prevederile in materie, pe OG 5/2001 sunt derogatorii de la deptul comun. Oricum, fata de debitoare comunicarea nici nu se efectuase, asa ca acum mai astept alte 10 zile de la primirea comunicarii-legala de aceasta data-de catre debitoare sa vad daca face contestatie in anularfe si daca nu face,inseamna ca am o ordonanta privind somatia d eplata irevocabila. De acum curge si termenul de plata acordat de instanta pentru debitoare si daca nu plateste, abia atunci pot sa solicit investirea si sa procedez la executare. Cam asta e .Oricum a aparut o decizie a Inaltei curti privind recursul in interesul legii pe aceasta problema a comunicarii. Instanta , cica asa a primit ordine, adica sa procedeze la citare conf dreptului comun, cu toate ca OG-ul mentiona expres modalitatea de comunicare. Acum e clar si pt ei si pt noi.
Răspuns la discuția URGENT SOMATIE
Salut. Am si eu de investit o somatie de plata. S-a scurs si termenul de 10 zile pt contestatia in anulare si s-a scurs, cred si termenul de plata de 20 zile acordat debitorului. Eu am presupus ca atunci cand am primit eu somatia a primit-o si debitoarea, astfel incat am calculat, aproximativ termenele.
Cum ai procedat?
Mersi