dragi colegi,
am urmatoarea problema: am depus cerere de investire cu formula executorie a ordonantei prin care mi se admite somatia de plata.....
mai detaliat: am solicitat instantei ca prin hot data sa someze parata W sa-mi plateasca suma de 000 cu titlu de pret neachitat, am invocat OG 5/2001, instanta admite cererea mea, obliga parata la plata sumei cerute + cheltuieli de judecata.
mai departa am depus la judecatorie cerere de investire cu formula executorie a hot date prin care se admitea prima mea cerere.
primesc raspuns=instanta respinge invocand art. 6 alin 4 OG 5/2001.nu mai inteleg nimic.
unde am gresit???? va rog cine s-a mai confruntat cu asa ceva sa-mi spuna si mie ce trebuie sa fac.
Probabil nu s-a scurs termenul in care debitorul poate sa introduca cerere in anulare.
Dupa cum ai observat, art. 9 lin. 2 prevede ca: la cererea creditorului ordonanta impotriva careia nu a fost introdusa cerere in anulare si este irevocabila, sau, dupa caz, ordonanta impotriva careia a fost introdusa cererea in anulare prevazuta la art. 8, care insa a fost respinsa prin hotarare ramasa irevocabila prin nerecurare ori prin respingerera recursului, va fi investita cu formula executorie, potrivit dispozitiilor Codului de procedura civila.
ba da a trecut termenul ........scrie cu drept de actiune in anulare in 10 zile de la comunicare, pronuntata in sedinta din 18.04.2006.
hai sa-i fi comunicat dupa 1 luna....... dar eu am introdus actiunea in luna iulie pe la mijlocul lunii..... deci nu cred ca ar mai fi vorba de termen?????????????
:( astept alte pareri.
Salut, daca totusi consideri ca a gresit instanta poti sa declari recurs impotriva hotararii prin care ti-a respins cererea de investire cu formula executorie, in termen de 5 zile de la comunicare.
a aparut o decizie a ICCJ in care se mentioneaza ca investirea cu formula executorie a ordonantei de admitere a somtiei de palta se face doar daca ordonanta a fost comunicata partilor prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, potrivit art. 6 alin. 4 Nu stiu sa-ti spun nr deciziei, dar a fost publicata in MO la inceputul lunii august.