dragi colegi,
am urmatoarea problema: am depus cerere de investire cu formula executorie a ordonantei prin care mi se admite somatia de plata.....
mai detaliat: am solicitat instantei ca prin hot data sa someze parata W sa-mi plateasca suma de 000 cu titlu de pret neachitat, am invocat OG 5/2001, instanta admite cererea mea, obliga parata la plata sumei cerute + cheltuieli de judecata.
mai departa am depus la judecatorie cerere de investire cu formula executorie a hot date prin care se admitea prima mea cerere.
primesc raspuns=instanta respinge invocand art. 6 alin 4 OG 5/2001.nu mai inteleg nimic.
unde am gresit???? va rog cine s-a mai confruntat cu asa ceva sa-mi spuna si mie ce trebuie sa fac.
a aparut o decizie a ICCJ in care se mentioneaza ca investirea cu formula executorie a ordonantei de admitere a somtiei de palta se face doar daca ordonanta a fost comunicata partilor prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, potrivit art. 6 alin. 4 Nu stiu sa-ti spun nr deciziei, dar a fost publicata in MO la inceputul lunii august.
Salut. Am si eu de investit o somatie de plata. S-a scurs si termenul de 10 zile pt contestatia in anulare si s-a scurs, cred si termenul de plata de 20 zile acordat debitorului. Eu am presupus ca atunci cand am primit eu somatia a primit-o si debitoarea, astfel incat am calculat, aproximativ termenele.
Cum ai procedat?
Mersi
Tie ti s-a comunicat somatia prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire? Banuiesc ca daca ti-au comunicat-o tie cu confirmare de primire, asa au comunicat-o si celeilate parti, asa ca poti sa ceri investirea cu formula executorie.
Nasol! Am facut cerere sa efectueze procedura de citatie prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, motivata prin faptul ca prevederile in materie, pe OG 5/2001 sunt derogatorii de la deptul comun. Oricum, fata de debitoare comunicarea nici nu se efectuase, asa ca acum mai astept alte 10 zile de la primirea comunicarii-legala de aceasta data-de catre debitoare sa vad daca face contestatie in anularfe si daca nu face,inseamna ca am o ordonanta privind somatia d eplata irevocabila. De acum curge si termenul de plata acordat de instanta pentru debitoare si daca nu plateste, abia atunci pot sa solicit investirea si sa procedez la executare. Cam asta e .Oricum a aparut o decizie a Inaltei curti privind recursul in interesul legii pe aceasta problema a comunicarii. Instanta , cica asa a primit ordine, adica sa procedeze la citare conf dreptului comun, cu toate ca OG-ul mentiona expres modalitatea de comunicare. Acum e clar si pt ei si pt noi.