avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Activitate Disney

Activitate Disney

Răspuns la discuția Admitere INM august 2011
salut.

in legatura cu cazul de asistenta juridica obligatorie in cursul judecatii (pedeapsa prevazuta de lege mai mare de 5 ani sau DV), Neagu (vol I, 2010, p. 246) zice asa:

"dispozitia alin 3 nu se aplica in cazul infractiunilor ramase in forma de tentativa daca jumatatea maximului special nu este mai mare de 5 ani"

(care maxim special ?)

N-am inteles deloc aceasta afirmatie. Ma poate lumina cineva ?

Va multumesc

procurorul, ar putea dispune prin rechizitoriu, masura obligarii de a nu parasii tara ?
A fost o intrebare la sesiunea din ianuarie 2011: intrebarea 66 din G1, la care apare ca raspuns corect c). Nu imi pot da seama de ce este corect acest raspuns ? ? Sau unde gasesc o explicatie a acestui raspuns ?

ps prin eliminare, a) si b) intr-adevar nu sunt corecte, dar eu l-as elimina, in mod normal, si pe c)

Va multumesc!
Răspuns la discuția SNG 2011
Cum se tine examenul: redactional, spete sau grile ? sau si si ?

Mersi
Pentru institutia recunoasterii vinovatiei, introdusa prin L.202/'10, nu stiti ,ce carte ar trata aceasta tema mai pe larg (inafara de cod) ?

Mersi.
Termenul de 3 zile pentru contestatii de cand curge ? Maine (sambata) si poimaine (duminica) sunt deschise sediile tribunalelor si parchetelor ?

Luni, de ex, as putea depune contestatia in termen ?

voi ce stiti despre treaba asta ?
Patrick_ a scris:

xyzt a scris:

Apropo, stie cineva un CPP adnotat ca lumea? De niste autori competenti?

G. Antoniu, Adina Vlasceanu, Alina Barbu - CPP - teorie, jurisprudenta, hotarari, cedo, editia II, Hamangiu, 2008. Il recomand. Din el am invatat si m-a ajutat mult

(iar daca aveti ceva rabdare pana la sfarsitul lunii, il scanez si vi-l dau. sa nu mai dati banii si pe asta)
pustiu2011 a scris:

ps : personal cred ca vor fi in jur de 100 cu note peste 8 si 150-180 peste 7 !

Ba frate las'o drecu (vorba bucurestenilor), chiar sa fie cca 100 peste 8 ? Nu prea imi vine sa cred.

Bai fratilor - astia cu under 80 puncte- nu va lasati. duca-va drecu' sa nu veniti la urmatoarele probe. nu va lasati indusi/mentinuti in eroare (vz inselaciunea, Codul penal). la ce a'ti dat 400 ron (+70 puncte minim la prima proba ) la derbedeii astia ?

Bafta

Pt Adrian: bai frate, mai am o scanate o parte din cartile pentru inm, si alte lucrari/teze/monografii. dupa ce termin cu celelalte probe, cauta-ma pe privat si ti le trimit pe mess. in fine, ce-ai facut, ai dat si tu acuma ?

83 puncte (personal); mai stiu doua persoane cu 84 de puncte si una din oradea cu 86.

Vor fi multi cu note peste 8. estimez peste 50.

Succes tuturor, indiferent de plusurile peste procentul minim.

La succesiuni, indiviziunea succesorala intra pentru examen ? Mersi.