avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Activitate tonia moldovan

Activitate tonia moldovan

Incepand cu a doua parte a anului 2012 (Iuna iulie) am inceput activitatea PFA. La vremea respectiva am primit de la ANAF decizie de impunere pentru impozit si pentru CASS. In data de 13.12.2017 s-a emis decizie de impunere pentru anul 2012 contributii CASS. Este legal? Nu s-a prescris dreptul la stabilirea contributiei?
Reclamantul invoca faptul ca folosesc acel teren ilegal, solicita sa ii predau suprafata de 1 ha in virtutea calitatii sale de proprietar.
Am cumparat un teren de 1 ha din suprafata totala de 1, 67 ha teren extravilan. Aceasta suprafata totala a fost impartita de catre cei 3 proprietari de comun acord. 2 dintre proprietari i-au vandut partea lor din teren in anul 2006. Anul acesta m-am trezit cu o cerere de chemare in judecata intentat de cel de-al 3lea proprietar, pentru revendicare imobiliara. Specific ca contractul a fost incheiat sub semnatura privata cu cei 2, iar acestia revunosc ca mi-au vandut partea lor. Ce pot face?
Poate nu m-am exprimat pe intelesul dvs. Fabrica nu isi face loc pentru autobuze, microbuzele care transporta exclusiv muncitorii acelei fabrici si pentru masinile muncitorilor care lucreaza acolo.
Casa in care locuiesc este construita de-a lungul drumului judetean, vis a vis de o fabrica cu peste 500 de muncitori care lucreaza in schimburi (6-14-22). In fata portii fabricii este o trecere de pietoni iar muncitorii trec strada si se urca direct in cele 2 autobuze care sunt parcate langa casa mea, chiar pe partea cealalta a trecerii de pietoni. Specific ca nu este statie de autobuz ci una clandestina speciala pentru autobuzul care duce si aduce muncitorii. Pe langa cele 2 autobuze sunt si 2 microbuze si inca cateva masini (aprox 8-10) care vin din timp inaintea schimbului si isi asteapta apartinatorii care lucreaza la fabrica. Pe langa faptul ca de cele mai multe ori imi blocheaza intrarea in curte dupa ora 22 un asemenea numar de autoturisme si autobuze creaza un zgomot deranjant. Ora de som e totdeauna dupa plecarea schimbului. Totodata autobuzele imi blocheaza vizibilitatea la iesirea din curte deoarece este o curba pe acel segment de drum. Nu stiu ce as putea face. Va rog sa ma ajutati.
as avea si eu o intrebare legat de aplicarea legii 330 si a ordinul 32. care sunt acele "alte drepturi care potrivit legii nr 330 se includ in salariul de baza"?