avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Activitate alina-87

Activitate alina-87

Răspuns la discuția adeverinta pentru somaj
Am carte de munca si vechimea de minim 12 luni.problema e ca administratorul firmei tot amana cu fel si fel de motive sa-mi de-a adeverinta.Prima data mi-a zis ca societatea e lichidata si nu are cheie pentru a putea intra la arhiva , apoi mi-a zis ca trebuie sa dau 50 de lei la lichidator (care nici macar nu exista pentru ca firma nu-i lichidata), iar cand am cerut chitanta , mi-a zis sa le trimit prin posta adresa pt eliberarea adeverintei.Am fost si la sediul firmei si am gasit totul inchis cu lacat ca si cum nu ar mai avea activitate. Si nici nu stiu cine si cand mai trece cineva pe acolo ca sa primeasca adresa pe care am trimis-o
Cei de la ITM a sunat pe administratorul firmei si i-a cerut sa-mi elibereze adeverinta pana saptamana viitoare ca sa imi pot depune dosarul de somaj in termen.Si m-au zis ca mai mult de atat nu ma pot ajuta.Mi-au recomandat sa trimit prin mail adresa si modelul de adeverinta, ca sa ajunga mai repede la destinatar.
Am incercat sa aflu numele sau nr de telefon a lichidatorului de la fostul administrator al firmei, dar fara succes, chiar ma sfatuit sa-l caut pe lichidator in tot orasul ca ea nu-mi va spune nimic .si daca vreau adeverinta sa trimit o adresa la sediul firmei in care cer eliberarea acesteia iar ei imi vor raspunde tot prin posta cand vor avea timp.am fost la itm si aici am aflat ca firma nici macar nu este lichidata iar administratorul firmei inca mai are drept de semnatura.Asa ca am trimis adresa prin posta si prin mail iar acum trebuie sa astept ca ei sa-mi raspunda.Cei de la ITM mi-au zis ca administratorul firmei are dreptul sa-mi trimita adeverinta in 30 de zile.Deci nu ar fi o alta varianta de ai forta sa-mi de-a adeverinta mai repede ca sa pot sa-mi obtin somajul.
maine ma voi duce ITM sa aflu cum pot lua legatura personal cu lichidatorul sau sa aflu cine este aceasta persoana, pentru ca pana acum nu au vrut sa mi se spuna numele sau un nr de telefon a lichidatorului.
Astazi cand am sunat mi-au zis o alta varianta...ma plimba din una in alta si nici nu inteleg din ce cauza imi fac asta!
Va multumesc foarte mult de sfaturi si ajutor!
fostul administrator al firmei a luat legatura cu lichidatorul ...si a zis ca trebuie sa platesc o taxa de 50 de lei iar adeverinta o voi primi dupa ce va ajunge in tara fostul manager al societatii, deoarece doar el are cheia. Imi este greu sa cred ca cheia o are doar o singura persoana. Este posibil asta? Iar taxa trebuie platita chiar daca sunt obligati de lege sa-mi elibereze aceea adeverinta?
Multumesc !
eu am adeverinta de la ultimul loc de munca unde am lucrat 4 luni si trebuie sa iau deverinta si de la celalalt loc de munca. Problema e ca firma respectiva a dat faliment si mi-au zis ca nu au acces la date , ca dosare sunt inchise si nu au cheie .Este posibil asa ceva? Mi s-a spus ca abia peste o saptamana daca pot sa faca ceva pentru mine, dar pana atunci imi expira termenul cand pot depune dosarul .
Multumesc!
cei de la AJOFM au dreptul sa-ti respinga dosarul sau sa nu-l primeasca daca nu ai adeverintele de la vechii angajatori?