avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Activitate C.Daniel

Activitate C.Daniel

Răspuns la discuția pensie alimentara
Ca simpla persoana este aproape imposibil sa fac o dovada in acest sens.
Instanta ar putea cere organelor competente din Italia , informatii in acest sens . Fiind salariata, este platitoare de impozit pe salariu . Drept urmare , figureaza intr-o baza de date . Cine-mi da mie astfel de informatii daca instanta nu le poate obtine ???
Pana la urma , este vorba despre drepturile unui minor .
Am avut recent ultima infatisare intr-un proces de divort si incredintarea minorului. Instanta urmeaza sa se pronunte in acest sens . Reclamanta a cerut div. din culpa comuna si este de acord ca minorul sa-mi fie incredintat , insa pensia alimentara sa se fixeze la 10% din salariul minim din Romania.
Reclamanta a imputernicit avocatul pentru ca aceasta sa nu fie nevoita sa se prezinte la proces, avand domiciliul stabil in Italia.
In actiunea de divort specifica faptul ca nu are un loc de munca desi , eu stiu de la ea si de la fiul nostru ca este angajata cu forme legale si are un salariu de 1000 euro.
Am cerut instantei sa solicite organelor competente din Italia date cu privire la numele angajatorului si salariul pe ultimele luni ale reclamantei insa instanta a refuzat sa faca acest lucru , motivand ca eu trebuie sa fac dovada ca lucreaza si sa dau numele angajatorului ca sa poata fi trimisa acea adresa.
Singur nu am cum sa obtin aceste dovezi , cu atat mai mult cu cat trebuie obtinute dintr-o alta tara.
Va rog sa ma sfatuiti in acest sens.
Ce as putea sa fac ?

Va multumesc !


Răspuns la discuția Partajul bunurilor dupa divort
Va multumesc !
Răspuns la discuția Partajul bunurilor dupa divort
Cam ce fel de dovezi mi-ar trebui , daca doriti sa-mi enumerati cateva ?
Specific faptul ca in marea majoritate a timpului a lucrat fara forme legale si putinii bani pe care mi i-a trimis s-a facut prin terte persoane ,drept cadou prin western union, pe care nu le mai poate aduce ca martori .

Cu stima C.Daniel
Sotia mea este plecata in Italia de 6 ani si 5 luni . Dupa 3 ani de la plecare , i-am cerut divortul dar nici nu a vrut sa auda de acest lucru. Acum a venit acasa si a introdus actiunea de divort pt ca vrea sa se casatoreasca , cu un cetatean italian cu care are o relatie de ceva vreme. Din casnicia noastra a rezultat un copil pe care l-am intretinut de la varsta de 8 ani pana in prezent. Acum are varsta de 15 ani si este in clasa a-IX-a. Nu pot spune ca nu mi-a trimis bani dar total insuficienti pt intretinerea apartamentului si mai ales a copilului pt care am fost nevoit sa platesc diverse persoane sa aiba grija de el cata vreme eram plecat in deplasari.
Stiu ca legea ii da dreptul la jumatate din bunurile dobandite impreuna dar as vrea sa stiu daca am dreptul la procente in plus tinand cont ca sotia nu doreste custodia copilului iar acesta vrea sa locuiasca impreuna cu mine . Mentionez ca actuala sotie are domiciliul in Italia si este angajata cu forme legale acolo. Instanta ma poate obliga sa parasesc domiciliul daca aceasta doreste sa ma despagubeasca cu toti banii jos , sau pot sa-i platesc in rate partea ce i se cuvine tinand cont ca am un copil de crescut si de intretinut ?