avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Am avut recent ultima infatisare intr-un proces de divort si incredintarea minorului. Instanta urmeaza sa se pronunte in acest sens . Reclamanta a cerut div. din culpa comuna si este de acord ca minorul sa-mi fie incredintat , insa pensia alimentara sa se fixeze la 10% din salariul minim din Romania.
Reclamanta a imputernicit avocatul pentru ca aceasta sa nu fie nevoita sa se prezinte la proces, avand domiciliul stabil in Italia.
In actiunea de divort specifica faptul ca nu are un loc de munca desi , eu stiu de la ea si de la fiul nostru ca este angajata cu forme legale si are un salariu de 1000 euro.
Am cerut instantei sa solicite organelor competente din Italia date cu privire la numele angajatorului si salariul pe ultimele luni ale reclamantei insa instanta a refuzat sa faca acest lucru , motivand ca eu trebuie sa fac dovada ca lucreaza si sa dau numele angajatorului ca sa poata fi trimisa acea adresa.
Singur nu am cum sa obtin aceste dovezi , cu atat mai mult cu cat trebuie obtinute dintr-o alta tara.
Va rog sa ma sfatuiti in acest sens.
Ce as putea sa fac ?

Va multumesc !

Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 02:13, 1 Aprilie 2010
Draga Daniel, lucurile stau cam asa:
- in primul rand nu inteleg de ce nu ai aflat prontarea pana acum, singurul motiv ar fi doar amanarea pronuntarii, pentru ca in cazul in care as fi stiut cum s-a pronuntat instanta te-as fi putut sfatui mai exact cum trebuie sa procedezi pe viitor,
-in ceea ce priveste cererea formulata de catre parata, aceasta va fi respinsa pentru ca mai jos de minimul pe economie nu se poate, nu este legal (10% ),
-apoi, intr-adevar sarcina probei apartine celui care face o solicitare, astfel instanta de aceea ti-a respins cererea privind efectuarea de demersuri in sensul solicitat;daca nu poti afla exact locul de munca al paratei si daca aceasta lucreaza cu carte de munca nu poti solicita decat o pensie la venitul minim pe economie.
Ultima modificare: Joi, 1 Aprilie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Ca simpla persoana este aproape imposibil sa fac o dovada in acest sens.
Instanta ar putea cere organelor competente din Italia , informatii in acest sens . Fiind salariata, este platitoare de impozit pe salariu . Drept urmare , figureaza intr-o baza de date . Cine-mi da mie astfel de informatii daca instanta nu le poate obtine ???
Pana la urma , este vorba despre drepturile unui minor .
Da, inteleg, insa din pacate aceasta este legislatia noastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu un copil minor sorin77 sorin77 buna ziua am si eu o mica problema,eu sunt rezident in italia,iara sotia a deschis actiune de divort in Romania.Pentru ca nu pot ajunge acum acasa sa ma apar ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil minor sorin77 sorin77 reformulez intrebarea pentru ca nu am formulat-o corect.Suntem rezidenti in Italia,sotia a deschis procesul in Romania dar a declarat ca noi am fi intorsi in ... (vezi toată discuția)
Divort cimpan_elena cimpan_elena sint casatorita si am o fetita de 9 luni sotu a plecat an germania fara contract de lucru lucreaza la negru cum se zice si acum el vrea sa divorteze stiind ... (vezi toată discuția)