e prea mica fetitza ca sa fie incredintata catre dvs, mai ales prin mentalitatea judecatorilor din ro.
puteti da o procura catre o persoana din ro. sa va reprezinte in proces sau direct unui avocat- cu care puteti incheia contractul de asistenta juridica.
cereti prin cerere reconventionala, ca minora sa va fie incredintata dvs.
cautati sa demonstrati imoralitatea mamei, cu relatiile ei extraconjugale.
folositi martorii, in primul rand.
succes
av.m.vasilescu
In materia divortului, potrivit art.616 CODUL DE PROCEDURA CIVILA, daca la termenul de judecata, in prima instanta reclamantul lipseste si se prezinta numai paratul, cererea va fi respinsa ca nesustinuta. Aceasta solutie se bazeaza pe prezumtia legala de renuntare la judecata si paratul nu se poate opune acestei prezumtii, cerand judecata in lipsa .
In lipsa sotului parat, actiunea se va judeca conform regulilor de drept comun. Totusi, cand sotul parat a formulat cerere reconventionala, solicitand desfacerea casatoriei, el este obligat sa participe personal la judecata in prima instanta, sub sanctiunea respingerii ca nesustinuta a cererii sale.
Ptin urmare,daca faceti cerere reconventionala, adica aveti si dvs. pretentii in cadrul actiunii de cum ar fi incredintarea minorei, trebuie sa fiti prezent personal la termenele de judecata.Nu este suficienta o imputernicire avocatiala.
Se poate rezolva situatia reprezentarii dvs daca va angajati avocat.Insa e mult prea greu sa obtineti incredintarea minorei.
Incercati sa va concentrati atentia si apararea pe dreptul la vizita.
In urma cu cativa ani am obtinut o hotarare judecatoreasca pentru a se vorbi la telefon cu minorul.Culmea este ca parintele se afla tot in Italia.Este foarte greu de realizat asa ceva dar puteti incerca.
Problema este insa ca va costa alti bani decat divortul daca vreti sa vorbiti mai repede cu minorul si nu cred ca aveti nici probe.
avocat Claudiu Lascoschi
E greu , dar nu imposibil de obtinut copilul in instanta( va spun din proprie experienta) Insa , supa parerea mea sansele sa-l obtineti sunt si mai mici cand instanta va vedea ca in instanta se prezinta o persoana ceu procura autentica( raman la parerea mea ca imputernicirea avocatiala nu e suficienta in cazul in care solicitati incredintarea minoruluidin motivele invocate mai sus) in locul dvs.O solutie ar fi , ca, daca nu puteti la fiecare termen , macar la ultimul termen sa fiti prezent personal.
procedura de divort este una aparte, care instituie obligativitatea prezentei partilor in cadrul procesului.
insa sunt si unele exceptii.
astfel, conform codului de pr civila, daca o parte procesuala are resedinta in strainatate, se afla sub executarea unei pedepse privative de libertate ori este impiedicata din motive medicale sa se prezinte, el poate fi reprezentat de o persoana imputernicita in acest sens .
astfel, dvs va incadrati in aceste exceptii , intrucat aveti resedinta in italia.
va trebui deci sa imputerniciti o terta persoana sa va reprezinte sau un avocat .
puteti cere si incredintarea minorei spre crestere si educare .
instanta competenta este cea de la ultimul domiciliu comun al sotilor .
iar in lipsa acestuia, instanta de la domiciliul paratului .
costurile privind procedura de divort sunt : taxa de timbru de 39 ron _ tb judiciar _ onorariu avocat .