avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia copilului

Doresc sa stiu in ce conditii si ce sanse a-si avea sa castig custodia copilului , daca in cererea de divort am fost de acord sa ramana fetita cu tatal ,deoarece eu momentat nu am nici un venit si o locuinta stabila, condintia fiind sa-mi vad copilul ori de cate ori vrea fetita cat si eu. La inceput a fost deacord dar acum situatia s-a schimbat . Nu vrea sa-mi mai dea voie de a-mi vedea fetita si la telefon sa vorbesc cu ea e din ce in ce mai rar. In conditiile acestea nu mai sunt deacord de-a ramane fetita in ingrijirea lui, de aceea doresc sa stiu ce sanse am de a castiga custodia copilului. Va multumesc anticipat.

A-si putea sa aman divortul in cazul in care a vost amanat deja de 2 ori pana acum. Pe 25 luna aceasta va fi o alta infatisare , tin sa mentionez ca cererea de divort a depus-o sotul, eu daca ma opun cu definitivarea divortului si cerand inca un termen credeti ca o sa imi dea acest termen?
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2009
ciobanuma@yahoo.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 20:36, 6 Noiembrie 2009
Ar fi trebuit sa obtineti un program de vizitare, odata cu solutionarea divortului. Il puteti formula si acum, printr-o cerere separata.
Avand in vedere ca situatia materiala a dvs. a ramsa neschimbata, incercati , mai intai sa va gasiti un serviciu si o locuinta, pentru ca tatal va ataca exact acest aspect si instanta va analiza ce e mai bun pentru fetita; nu va fi suficient sa motivati doar faptul ca tatal nu va da fetita la telefon pentru a obtine incredintarea ei.
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2009
Doinita Stingaciu, Avocat
aveti un proces de divort si de incredintare a minorei pe rol .
initial ati fost de acord cu incredintarea minorei catre tata, dar acum v-ati razgandit si doriti ca fata sa va fie incredintata dvs .

angajati-va avocat !! cauzele de incredintare minor nu sunt chiar asa de simple !!
chiar daca nu aveti un serviciu si o locuinta stabila, daca parintii dvs de ex va acorda suport material in vederea ingrijirii minorei, aveti sanse ca instanta sa va incredinteze minora dvs .
depinde f mult de probatoriul administrat in fiecare cauza.
Din cate inteleg eu, user-a are calitatea de parata in dosarul de divort, au avut loc mai multe termene in dosar, pana acum a fost de acord cu incredintarea minorei catre tata si cu divortul, iar acum s-a razgandit. Doreste incredintarea minorei.
Aceasta se putea face printr-o cerere reconventionala care trebuia depusa odata cu intampinarea, pana la prima zi de infatisare. Daca procesul a depasit prima zi de infatisare, o astfel de cerere nu mai poate fi primita decat cu acordul reclamantului. In caz contrar, parata va fi indrumata sa depuna cererea separat, formand astfel un nou dosar care, dupa caz, s-ar putea conexa cu cererea de divort a sotului reclamant. Sau instanta o va disjunge si va dispune inregistrarea ei separata.
Va recomand angajarea unui avocat. Veti avea nevoie! ;)
Ati spus ca ati fost de acord cu incredintarea spre tata.Cum? in instanta?prin intampinare? Angajati-va un avocat de urgenta!!! altfel riscati sa piereti custodia copilului si sa vi se stabileasca un drept de vizitare hotarat de tata!
Chiar daca ati fost de acord cu incredintarea copilului catre tata, aveti dreptul sa solicitati un program de vizitare. Acest lucru este si in interesul minorului.
Totusi....trebuie sa va luptati , asa ca ....este bine sa aveti un avocat care sa va reprezinte interesele.

Alte discuții în legătură

Copil! rpetre79 rpetre79 La divort nu am stiut ca pot avea dreptul sa imi vizitez copilul incredintat sotului.Ce pot face acum dupa 6 ani sa-l pot vizita,deoarece tatal nu-mi ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala LUBEN LUBEN : Ordonanta Presedintiala! Sunt intr-un proces de reincredintare minor datorita faptului ca fetita care i-a fost incredintata ei(are 8 ani jumatate si fetita ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara - stabilire in alta tara cu minor daria_ramona2006 daria_ramona2006 buna ziua.am si eu o intrebare:sunt divortata de 2 ani si am o fetita de 6 ani care mi-a fost incredintata .fostul meu sot locuieste in vaslui iar eu cu ... (vezi toată discuția)