avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copil!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copil!

La divort nu am stiut ca pot avea dreptul sa imi vizitez copilul incredintat sotului.Ce pot face acum dupa 6 ani sa-l pot vizita,deoarece tatal nu-mi permite?Ma pot adresa singura tribunalului sau doar prin intermediul unui avocat?

Buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca pot sa obtin dreptul la vizita dupa 6 ani de la divort,perioada in care am platit pensie alimentara(si platesc), mi_am vazut fetita doar de doua ori la domiciliul tatalui ei si in rest pe ascuns dar fara sa iau contact cu ia.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2010
George, Avocat
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 22:19, 20 Ianuarie 2010
Puteti oricand face o cerere de stabilire a unui program de vizitare a minorului.
Va sfatuiesc sa va angajati un avocat.
Astfel cum v-a sfatuit distinsa d-na consilier,puteti formula ,impreuna cu un avocat pe careil angajati,o cerere de legaturi personale cu minorul,iar daca nu veti cadea de acord cu fostul sot cu privire la programul de vizitare,acesta va fi stabilit de catre instanta de judecata.
Mai bine mai tarziu,decat niciodata...
Trebuie sa precizez ca legea este de partea dumneavoastra , deoarece art. 43 din Codul familei prevede ca parintele divortat, caruia nu i s-a incredintat copilul, pastreaza dreptul de a avea legaturi personale cu acesta, precum si de a veghea la cresterea, educarea, invatatura si pregatirea lui profesionala.
Adresati-va judecatoriei in a carei raza teritoriala domicileaza paratul , in vederea stabilirii unui program de vizita , in acord cu interesul dumneavoastra, dar si al copilului.

In genere , prezenta tatalui e una benefica , intrucat lipsa acestuia in viata copilului conduce la grave carente afective, asa incat , numai in situatii rare acest drept nu e incuviintat de catre instanta de judecata . (mai ales daca oferiti garantii morale deosebite )

Succes.
Intrucat sunteti mama fetitei , ati putea sa solicitati incredintarea fiicei dumneavoastra .
De obicei instantele acorda custodia copilului minor mamei , nu inteleg de ce in cazul asta a fost acordata custodia tatalui .

Alte discuții în legătură

Custodia copilului ciobanuma@yahoo.com ciobanuma@yahoo.com Doresc sa stiu in ce conditii si ce sanse a-si avea sa castig custodia copilului , daca in cererea de divort am fost de acord sa ramana fetita cu tatal ... (vezi toată discuția)
Custodie definitiva si irevocabila oscumpyka oscumpyka Buna seara..va multumesc in primul rand pentru raspunsuri...dar mai am si eu o intrebare din miile de intrebari la care inca nu le gasesc raspunsul....am ... (vezi toată discuția)
stabilire program vizitare minor matildamihai matildamihai Divortat,custodia copilului acordata sotiei,sotia recasatorita cu un roman,plecata in Germania cu copilul fara acordul meu.In Romania la divort nu mi s-a ... (vezi toată discuția)