avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ORDONANTA PRESEDINTIALA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ORDONANTA PRESEDINTIALA

: Ordonanta Presedintiala!
Sunt intr-un proces de reincredintare minor datorita faptului ca fetita care i-a fost incredintata ei(are 8 ani jumatate si fetita cealalta de 14 ani mi-a fost incredintata mie,tataluiu) nu mai doreste sa mai stea la mama,aceasta datorita faptului ca in ultimi 4 ani nu a stat langa cele doua fete fiind plecata in spania si fetele au fost crescute de mine.LA VENIREA EI DIN STRAINATATE A INTENTAT DIVORT SI MI-A LUAT FETITA CEA MICA,atunci nu am cerut dreptul la vizita pentru ca am incunvintat sa ne intelegem cu privire la vizita fetitelor.Datorita faptului ca mama a simtit ca fetita nu mai doreste sa stea cu ea mi-a interzis total sa mai iau lagatura cu fetita refuzand chiar si convorbirile telefonice.De aceea am formulat o cerere de reincredintare minor aflata pe rol dar neprezentandu-sa la primul termen s-a amanat pana la toamna ,judecatorii intrand in vacanta.Datorita faptului acesta am introdus ORDONANTA PRESEDINTIALA sa dispuna obligarea paratei sa-mi permta pana la solutionarea definitiva si irevocabilaa dosarului de reincredintare,stabilirea unui program de vizitare a minorei in urmatoarea modalitate: In prima si ultima saptamana dinluna si devineri si pana duminca seara si o luna de zile din vacanta de vara ,toate la domiciliul meu(de fapt unde acrescut fetita pana la varsta de 8 ani).Starea de urgenta a acestei masuri rezida din faptul ca acest refuz al paratei de a permite in mod conventional legatura intre parinte si fiica ,precum si legatura intre cele doua surori este de natura sa creeze dezechilibre psihice si emotionale pentru minora.
Am avut prima infatisare a ordonantei si parata a depus o intampinare si cerere reconventionala pentru a respinge actiunea mea.In intampinare a spus tot felul de motive care nu sunt adevarate care nu le poate sustine,mi s-a cerut de catre instanta sa fac proba cu martor si mie si ei.
Intreb: nu am dreptul la a-mi lua fetita sa vina acasa langa sora ei langa minepana la solutionarea cauzei?,Mentionez ca ii interzice fetitei sa vb. cu sora ei si cu mine la telef. si spunandu-i fetei ca daca va venii lamine se va arunca in fata trenului speriind fata.
Cel mai recent răspuns: Daniel Adrian Corduneanu , Avocat 14:39, 8 Iulie 2009
Buna ziua,

la nivel teoretic aveti acest drept; chiar daca copilul/copii sunt incredintati unui parinte, celalalt parinte pastreaza dreptul de a avea legaturi personale cu copii sai;

in realitate acest drept este conditionat de existenta unui program de vizitare; in lipsa intelegerii NUMAI o hotarare judecatoreasca va poate da in fapt copilul, conform unui program stabilit de judecator;

ar fi bine ca, pe langa ordonanta sa faceti separat o cerere de stabilire a unui program de vizitare; ordonanta este o materie delicata si exista riscul sa se respinga; in plus, nici nu cred ca se va judeca asa de repede; actiunea pe drept comun ar putea fi mai sigura;

succes!

Avocat Boncu
va recomand sa solicitati prin cerere, stabilitrea unui program de vizitare a minorei .
pana la solutionarea cauzei, nu aveti dreptul sa luati copilul la dvs., intrucat nu ati solicitat initial stabilirea unui program de vizitare .
Insistati pe ordonanta. Exista toate conditiile de admisibilitate: urgenta, neprejudecarea fondului, pericolul unei instrainari efective a copilului de tatal sau datorita termenului destul de lung pentru solutionarea pe fond.

Eu personal as merge pe calea ordonantei, dupa cum a spus si colegul aveti toate conditiile de admisibilitate, trebuie doar sa cereti si un program de vizita, cereti mai mult asa aveti sanse sa va acorde timpul pe care il doriti sa peterceti cu fiica d-voastra.
SUCCES.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala! LUBEN LUBEN Sunt intr-un proces de reincredintare minor datorita faptului ca fetita care i-a fost incredintata ei(are 8 ani jumatate si fetita cealalta de 14 ani mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor maroma maroma Va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie: Exista o hotarare judecatoreasca de ordonanta presedintiala prin care s-a acordat program de vizita minor la ... (vezi toată discuția)
Redeschidere proces incredintare minor !? tutu12 tutu12 In urma unui proces de divort ,finalizat printr-o hotarare definitiva si irevocabila s-a stabilit printre altele incredintarea copilului (fiicei de 9 ani ) ... (vezi toată discuția)