avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

sint casatorita si am o fetita de 9 luni sotu a plecat an germania fara contract de lucru lucreaza la negru cum se zice si acum el vrea sa divorteze stiind ca toate actele sant la mine poate el de acolo sa inainteze divortul si ma poate el obliga sa semnez eu nu doresc sa divortez se poate pronunta divortul fara semnatura mea si ce se intampla cu fetita cum o sa plateasca pensie de intretinere va multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 08:32, 24 Mai 2010
Divortul se solutioneaza la instanta ultimului domiciliu comun al sotilor. Nu va poate obliga sa semnati, instanta insa analizeaza probele ce vor fi administrate si in functie de acestea poate admite sau nu cererea. In cazul admiteri cererii fetita va fi incredintata unuia din parinti, obligand pe celalalt la plata pensiei de intretinere.
Poate introduce actiunea de divort si fara certificat de casatorie.Il poate depune ulterior sau va poate obliga pe dvs. sa il puneti la dispozitia instantei.Nu va poate obliga sa semnati o actiune de divort pe culpa comuna , daca nu doriti.Divortul se poate pronunta daca sunt probe suficiente, in acest sens.Pensia de intretinere o va stabili instanta de judecata, potrivit dovezilor depuse in acest sens, sau va fi stabilita la nivelul salariului minim pe economie din tara.
Daca doreste sa divorteze, o poate face chiar si de acolo, deoarece isi poate angaja un avocat pe care sa il mandateze in baza unei procuri speciale sa- i reprezinte interesele in cadrul procedurii de divort din tara, pentru ca evident divortul se poate produce doar in tara, instanta competenta fiind cea de la ultimul domiciliu comun al partilor.
Faptul ca actele se afla la dvs.si probabil va referiti la certificatul de casatorie si cel de nastere al minorei nu insemna ca sotul dvs. nu poate depune actiunea de divort, pentru ca poate solicita in acest caz un duplicat al acestora.
Motivele de divort trebuiesc probate si chiar daca dvs. nu sunteti de acord, este suficient ca sotul dvs. sa probeze imposibilitatea continuarii convieturii alaturi de dvs. si ca relatiile de familie sunt astfel grav si iremediabil vatamate.
In cazul in care se va intampla sa fiti citata pentru acest proces, angajati avocat pentru a va consilia in special pentru incredintarea minorei si obtinerea pensiei de intretinere in favoarea acesteia.
Ultima modificare: Duminică, 23 Mai 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Actiunea de divort poate fi introdusa numai la instanta de la ultimul domiciuliu al sotilor, respectiv la Judecatoria de la domiciliul dv.
Chiar daca se afla in strainatate, poate sa-si angajeze un avocat care sa-l reprezinte in fata instantei de divort numai daca va face dovada resedintei sale in strainatate, ceea ce nu prea cred.
Cu privire la faptul ca actele se afla la dv., poate introduce actiunea cu o copie de pe certificatul de casatorie si a certificatului de nastere al minorului pe care le putea avea anterior sau le poate obtine de la Serviciul de stare civila emitent.
Nu va poate obliga sa semnati vreun act referitor la divort. Daca insa, reclamnatul in procesul de divort face dovada ca acea casatorie nu mai poate continua din culpa paratului sau a ambilor soti, instanta va fi obligata sa pronunte divortul, chiar si fara acordul paratului.
In ceea ce priveste incredintarea copilului, acesta va fi dat mamei avand in vedere varsta foarte frageda a acestuia (9 luni) iar pensia de intretinere la care va fi obligat tatal va fi stabilita la 1/4 din media veniturilor lui nete pe ultimele 6 luni iar daca aceste venituri nu au fost obtinute sau sunt mai mici decat venitul minim pe economie, pensia se va stabili raportat la venitul minim pe economie (600 lei/luna). ;)
Ultima modificare: Luni, 24 Mai 2010
Corina Capotã, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa divortez nuti_amanaria nuti_amanaria sunt casatorita din 17 august 2002,am o fetita de 5 ani care este in grija mea,vreau sa vb cu un avocat sa ma invete ce e de facut si cat ma costa un ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor Rodica Critan Rodica Critan Dacă sotul a plecat in strainatate acum 3 ani,la 2-3 luni a cunoscut o alta femeie cu care convetuieste si in momentul de fata si nu a mai fost deloc ... (vezi toată discuția)
Divort fara acordul ambilor parti? dusy8 dusy8 buna ziua, In urma cu un an am parasit caminul conjugal pe care l-am impartit impreuna cu sotia mea si copilul nostru de 5 ani, deoarece neintalegerile ... (vezi toată discuția)