avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum sa procedez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum sa procedez

Sunt casatorita cu o fetita minora de 2 ani si sotul meu ma agreseaza fizic si psihic. Vreau sa imi scot maine certificat medico legal si vreau sa stiu ce pot face in continuare, sa inaintez actiunea de divort sau sa il dau in judecata? Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:09, 1 Aprilie 2011
In functie de numarul de zie de ingrijiri medicale pe care vi le acorda medicul legist, ii puteti face plangere penala pentru lovire sau vatamare corporala.
In acelasi timp puteti promova si actiunea de divort, nu se exclud una pe cealalta.
Depinde ce va doriti dvs: doar sa-l indepartati ptr o perioada de timp din domiciliul conjugal sau desfacerea casatoriei.
Astfel cum arata distinsa d-na consilier,cele doua modalitati juridice nu se exclud una pe cealalta.
In situatia introducerii unei plangeri penale pentru lovire si alte violente,aceasta va trebui dovedita in afara certificatului medico-legal si cu alte acte ,martori sau oricare alte probe acceptate de lege care atesta comportamentul agresiv la sotului.
In situatia actiunii de divort aveti doua alternative ,cea a acordului sotului,urmand ca instanta sa se pronunte in acest sen si sa se pronunte ulterior pe problemele privind incredintarea minorei si pensia de intretinere.
A doua alternativa este in situatia in care sotul nu este de acord cu desfacerea castaoriei si divortul va fi judecat pe baza probelor administrate de parti(acte,martori,interogatorii reciproce pe capetele de cerere privind incredintarea minorei si pensia de intretinere,martori si ancheta sociala.
Este recomandabil,in functie si de posibilitatiledvs.materiale ,sa angajati un avocat,care sa va sustina cauza/cauzele.
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ContSters94817 ContSters94817 Dupa depunerea cererii de divort mama cu copilul minor pot parasi domiciliul conjugal, cum trebuie procedat? Apartamentul care este bun comun se imparte la 2 ... (vezi toată discuția)
Lovire mihaella23 mihaella23 buna ziua,sotul meu m-a impins si m-a dat cu capul de tocul de la usa .am chemat politia si ei au chemat salvarea si m-au dus la spital.am traumatism ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu mihai_stanciu mihai_stanciu Buna seara, Dupa 22 ani de casatorie fost anuntat de sotie ca are pe altcineva.Am inchiriat un apartament in acelasi oras,dar nu stiu daca ma pot muta in ... (vezi toată discuția)