avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Dupa depunerea cererii de divort mama cu copilul minor pot parasi domiciliul conjugal, cum trebuie procedat?
Apartamentul care este bun comun se imparte la 2 chiar daca mama cu copilul nu are unde locui?In ce caz poate ramane ea cu apartamentul?
Daca sotul nu este de acord cu divortul se poate prelungi mult timp divortul?
Ca motiv de divort este infidelitatea si comportamentul sotului care aduce prejudicii morale in educarea minorului prin faptul ca vorbeste uarat cu injurii la adresa sotiei, trebuie martori pentru a dovedi ?
Cel mai recent răspuns: ContSters94817 , utilizator 16:01, 9 Mai 2012
Chiar daca a-ti depus actiunea de divort nu sunteti obligata sa parasiti domiciliul conjugal, daca alegeti acest lucru nu este nici o problema(doar sa cereti comunicarea actelor de instanta la domiciliul ales). Daca alegeti sa ramaneti cu apartamentul bun comun trebuie sa dovediti aportul material adus in toti anii de casnicie(matori, acte etc.) si sa platiti o sulta sotului(se evalueaza apartamentul si platiti partea sotului). Daca nu este de acord va dura ceva timp si depinde de probele care se administreaza, audiere martori ,eventual copil, interogatorii etc. Sunt 2 faze a procesului de divort : a) divortul propriu-zis si incredintarea minorului b) partajul.
Raspunsurile in ordinea intrebarilor:
1.Da, iar in cadrul actiunii de divort va proba motivele imposibilitatii continuarii convietuirii.
2.Daca apartamentul este dobandit in timpul casatoriei, el va fi impartit intre cei doi soti , insa in functie de contributia adusa la achizitionarea acestuia se poate obtine o cota majorata. ( mai mare de 50 %.)
3.Sunt multe aspecte de discutat pe obtinerea atribuirii imobilului in natura, motiv pentru care este recomandabil sa consultati un avocat.
4.Durata procesului este conditionata de mai multi factori, insa daca sotul care se opune divortului uzeaza si de caile de atac, apel si apoi recurs ( care se declara in 30 de zile de la comunicarea hotararilor), atunci, da obtinerea unei hotarari definitive si irevocabile este de lunga durata.
5.Da, sunt necesare probatoriile cu martori, martori care insa pot fi rude si afini indiferent de grad ( cu exceptia descendentilor-copiilor).
In cazul unui cont bancar care este doar pe numele sotului si este deschis in timpul casatoriei cum se face partaj?
buna ziua.
sunt doua procese diferite :
1. divort si incredintare minor.
2. partajul.
deocamdata daca sunteti hotarata trebuie sa va axati pe problema divortului si a incredintarii minorului. ulterior desfacerii casatoriei veti putea investi instanta de judecata si cu actiunea de partaj . chiar daca titularul contului este sotul dvs., banii din cont reprezinta bun comun.
aspectele procesului de partaj le puteti lamuri cu aparatorul ales.
in ceea ce priveste imobilul in care locuiti, chiar daca ati decis ca nu mai puteti locui impreuna, eu v-as sfatui sa nu parasiti domiciliul conjugal, cu atat mai mult cu cat nici nu aveti o alta locuinta .
in situatia in care sotul ramane sa locuiasca in continuare in imobilul ce a constituit domiciliul conjugal si solicita atribuirea acestuia in natura , sansele ar fii de partea dansului .
dar dvs. stiti mai bine.
Astazi dimineata m-a agresat fizic si am vanatai pe mana dreapta........unde trebuie sa ma adresez?Nu am martori....copilul dormea.....
Este tarziu daca merg la politie in aceasta seara?

Alte discuții în legătură

Vreau sa divortez. ce trebuie sa fac? dorumid dorumid Am o casnicie de peste 20 ani, un copil major (student) si o sotie cu care nu ma mai inteleg si de care vreau sa divortez si sa fac si partaj. Pur si simplu nu ... (vezi toată discuția)
Divort in istanta Euelena Euelena Buna ziua! Dupa 20 de ani de casnicie parintii mei nu se mai inteleg[75% vina tatalui,]si cred ca in curand vor divorta.Problema este urmatoarea: 1.1 copil ... (vezi toată discuția)
Divort Yvonne Yvonne Buna ziua ! Sunt casatorita de 2 ani si am o fetita de 2 ani jumatate ... as vrea sa imi raspundeti la cateva intrebari .. ce acte imi trebuie ca sa inaintez ... (vezi toată discuția)