avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Dupa depunerea cererii de divort mama cu copilul minor pot parasi domiciliul conjugal, cum trebuie procedat?
Apartamentul care este bun comun se imparte la 2 chiar daca mama cu copilul nu are unde locui?In ce caz poate ramane ea cu apartamentul?
Daca sotul nu este de acord cu divortul se poate prelungi mult timp divortul?
Ca motiv de divort este infidelitatea si comportamentul sotului care aduce prejudicii morale in educarea minorului prin faptul ca vorbeste uarat cu injurii la adresa sotiei, trebuie martori pentru a dovedi ?
Cel mai recent răspuns: ContSters94817 , utilizator 16:01, 9 Mai 2012
In situatia Dvs., solutia este vanzarea apartamentului si impartirea sumei obtinute in doua, iar obiectele casnice la fel, impartite.
Puteti sa va mutati in chirie, din banii obtinuti dupa vanzarea apartamentului va puteti completa necesarul in noua gospodarie, in rest.... timpul le rezolva pe toate.
In tarile vestice, majoritatea locuiesc cu chirie, populatia e mult mai mobila, isi schimba domiciliul chiar si dupa oportunitatile de salariu mai mare.
Oameni buni sa-mi spuna cineva ce e cu partajul asta?
Daca eu dovedesc la divort ca e din vina lui cu probe cu tot ce trebuie ca m-a inselat, atunci cand vreau sa deschid proces de partaj tot eu platesc aia 3% ?Nu cel vinovat plateste cheltuielile de judecata?
Spuneti-mi clar cum sae procedeaza? incep divortul si incredintarea minorului platind taxa de 38 lei, apoi cand termin procesul si se desface casatoria din vina exclusiv a sotului deschid proces de partaj tot eu.....ca el se opune.....si tot eu platesc?
Dupa cum vi s-a mai zis, divortul nu are legatura cu partajul. Dreptul lui la partaj ramane acelasi indiferent de cum s-a purtat cu dvs sau cat de vinovat e pt desfacerea casatoriei.
Taxa de timbru la partaj se plateste inainte de catre reclamant, urmand mai apoi sa recupereze de la parat in proportia in care paratul va fi obligat la plata
Mutat din alt topic deschis pe aceeasi tema:

Postat de AN-CON

Data mesaj Miercuri, 9 Mai 2012, 14:39

procesul de partaj este diferit de procesul de divort. taxa de timbru pentru partaj se achita in cote egale de catre ambii soti.


Postat de Birou_de_Mediator

Data mesaj Miercuri, 9 Mai 2012, 14:51


Taxa de timbru se achita anticipat, de catre partea care a introdus cererea de partaj, la valoarea (3% din valoarea masei partajabile) pe care aceasta a estimat-o. In cazul in care cealalta parte contesta cota partii adverse atunci contestatorul va achita o taxa de timbru calculata la valoarea contestata.
In anumite conditii, sumele achitate ca si taxe de timbru pot fi restituite.


Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2012
gi-jane2, moderator
Asta nu inteleg eu ....reclamantul plateste taxa de 3% si spuneti "urmand mai apoi sa recupereze de la parat in proportia in care paratul va fi obligat la plata ".
Ce pot recupera?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa divortez. ce trebuie sa fac? dorumid dorumid Am o casnicie de peste 20 ani, un copil major (student) si o sotie cu care nu ma mai inteleg si de care vreau sa divortez si sa fac si partaj. Pur si simplu nu ... (vezi toată discuția)
Divort in istanta Euelena Euelena Buna ziua! Dupa 20 de ani de casnicie parintii mei nu se mai inteleg[75% vina tatalui,]si cred ca in curand vor divorta.Problema este urmatoarea: 1.1 copil ... (vezi toată discuția)
Divort Yvonne Yvonne Buna ziua ! Sunt casatorita de 2 ani si am o fetita de 2 ani jumatate ... as vrea sa imi raspundeti la cateva intrebari .. ce acte imi trebuie ca sa inaintez ... (vezi toată discuția)