avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Dupa depunerea cererii de divort mama cu copilul minor pot parasi domiciliul conjugal, cum trebuie procedat?
Apartamentul care este bun comun se imparte la 2 chiar daca mama cu copilul nu are unde locui?In ce caz poate ramane ea cu apartamentul?
Daca sotul nu este de acord cu divortul se poate prelungi mult timp divortul?
Ca motiv de divort este infidelitatea si comportamentul sotului care aduce prejudicii morale in educarea minorului prin faptul ca vorbeste uarat cu injurii la adresa sotiei, trebuie martori pentru a dovedi ?
Cel mai recent răspuns: ContSters94817 , utilizator 16:01, 9 Mai 2012
Depuneti o plangere penala prealabila, aratand imprejurarile in care actele de agresiune au fost savarsite.
Acest act de sesizare va fi depus in termen de doua luni de la exercitarea activitatii infractionale.


Va fi angajata raspunderea penala , sub aspectul savarsirii infractiunii de loviri sau alte violente , incriminata de art .180 din Codul penal(certificatul medico-legal va atesta un numar mai mic de 20 de zile de ingrijiri medicale ).

Find membru al familiei, este savarsita varianta agravata a infractiunii.


Impacarea partilor inlatura raspunderea penala, daca opereaza pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti de condamnare.


Nu prea inteleg....eu inca nu am depus cererea de divort si el m-a agresat fizic.....unde merg sa depun plangere penala?Imi trebuie certificat medico-legal? Medicul de familie imi poate elibera?
Noi oamenii de rand nu intelegem termenii judecatoresti si nici nu stim exact ce trebuie sa facem de aceea va rog sa ne explicati pe intelesul nostru......multumesc!
Va trebuie certificat medico-legal(de la medicul legist, NU de la medicul de familie) SI (deci neaparat SI) plangere la Politie(aveti grija sa va luati si numar de inregistrare pe copia plangerii depusa la Politie).
Cred ca e valabila si plangerea depusa la Politistul de proximitate, in orice caz, dansul va poate indruma.
Cum se procedeaza in cazul partajului, daca deschid eu proces va trebui sa platesc 3% din valoarea bunurilor declarate?Cine evalueaza aceste bunuri casa, mobila, masina?
In prima faza le evaluati dvs dupa cat credeti ca valoreaza, platiti la valoare 3%. Daca va fi cazul, le va evalua apoi si un expert.
Incercati sa ajungeti la o intelegere in privinta partajului si sa incheiati un acord de mediere, altfel va costa mai mult

Alte discuții în legătură

Vreau sa divortez. ce trebuie sa fac? dorumid dorumid Am o casnicie de peste 20 ani, un copil major (student) si o sotie cu care nu ma mai inteleg si de care vreau sa divortez si sa fac si partaj. Pur si simplu nu ... (vezi toată discuția)
Divort in istanta Euelena Euelena Buna ziua! Dupa 20 de ani de casnicie parintii mei nu se mai inteleg[75% vina tatalui,]si cred ca in curand vor divorta.Problema este urmatoarea: 1.1 copil ... (vezi toată discuția)
Divort Yvonne Yvonne Buna ziua ! Sunt casatorita de 2 ani si am o fetita de 2 ani jumatate ... as vrea sa imi raspundeti la cateva intrebari .. ce acte imi trebuie ca sa inaintez ... (vezi toată discuția)