avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovire

buna ziua,sotul meu m-a impins si m-a dat cu capul de tocul de la usa .am chemat politia si ei au chemat salvarea si m-au dus la spital.am traumatism cerebral.in aceste conditiice trebuie sa fac,pe langa divort.politia mi-a spus sa depun plangere scrisa apoi se va deschide proces la el.certificatul medico legal m-ar ajuta la divort,trebuie sa-l iau ca costa am inteles destul de mult si eu nu am venituri,sotul nu imi da bani,doar bataie.zice ca eu il provoc.daca era mai jos murea,nu se compara o plama data de mine cu ce mi-a lfacut el.si m-a si facut cretina idioata si a sarit sa-mi bata si mama.cum va plati si in ce ordine trebuie sa actionez?de data asta chiar dacanu am bani si raman cu copil de un an in fata caruia mi-a dat bataia eu vreau sa-l dau in judecata sau cum se procedeaza,ce va pati el si eu ii pot interzice sa mai vada astfel copilul si sa se apropie de mine daca era sa ma omoare si nu e prima data?cum pot sa il pedespsesc,pana la divort?procesesle sunt separate?poate face inchsoare sau plateste amenda de cat si dupa aia ma omoara din nou?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:55, 27 August 2011
Certificatul medico-legal va ajuta si va este necesar si util mai mult la solutionarea plangerii decat la divort.
Trebuie sa faceti plangere penala pentru lovire in termen de 2 luni de la data incidentului. Trebuie sa stiti ca violenta domestica este mai aspru pedepsita de legiuitor.
Gravitatea faptei si pedeapsa care se va aplica depind de numarul de zile de ingrijiri medicale pe care o sa le obtineti.
Proba o sa o faceti cu procesul verbal al politiei si certificatul medico-legal.
Plangerea penala este un dosar separat de divort, insa in divort puteti folosi o copie a certificatului medico legal pentru a-i dovedi culpa in destramarea casatoriei.

Mai putin conteaza din vina carui sot se desface casatoria.In opinia mea,aceasta reprezinta doar o chestiune de orgoliu.Daca veti depune plangere la politie cu privire la lovire,veti plati mult mai putin expertiza medico legala.Incadrarea juridica se va face in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale obtinute prin certificatul medico-legal.Nu este relevant faptul ca v-ar fi lovit in fata copilului in varsta de un an....De asemenea,ar trebui sa aveti si martori care sa fi asistat la aceasta asa zisa agresiune...

Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2011
andymaurul, utilizator
Pentru a vi se comunica cuantumul pedepsei , pentru eventuala fapta a sotului , trebuie cunoscut numarul de zile care va fi inserat de medicul legist in certificatul medico-legal constatator.
Acest numar de zile va determina si incadrarea juridica care va fi data eventualei fapte a sotului dvs.
Reveniti cu aceasta intrebare dupa ce cunoasteti si dupa ce ne comunicati numarul de zile acordate de medicul legist
Am o mica nelamurire:
De unde sa aduci martori la bataile din dormitorul conjugal???

Alte discuții în legătură

Certificat medico legal c_mircea c_mircea Pe un certificat medico legal era scris \"posibila lovire cu un corp dur\". Lovitura cu pumnul sau piciorul este lovitura cu corp dur? Pentru mine corp dur ... (vezi toată discuția)
Batut de baiatul vecinului in curtea proprie contautszasz@yahoo.com contautszasz@yahoo.com O familie soț și soție ( ruda foarte apropiata de a mea) ,au fost bătuți în curtea proprie de băiatul vecinului.Au avut o ... (vezi toată discuția)
Intrare prin efractie si agresiune asupra locatarului!!!!!! cristhynne78 cristhynne78 Buna ziua!!!Astazi am trait un cosmar...o vecina a intrat la mine in casa si m-a batut in urma unor altercatii verbale mai vechi....am depus o plangere la ... (vezi toată discuția)