avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Batut de baiatul vecinului in curtea proprie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Batut de baiatul vecinului in curtea proprie

O familie soț și soție ( ruda foarte apropiata de a mea) ,au fost bătuți în curtea proprie de băiatul vecinului.Au avut o discuție mai veche,o problema de trecere pe pământul vecinului în spatele grădinii lor.
într-o zi la sfârșitul lunii septembrie băiatul vecinului a sărit gardul,a lovit pe bărbatul de 71 ani cu biciul în cap,a lovit cu piciorul în piept,și a tras pe jos vreo 5 m, iar pe soția de 66 ani a lovit cu biciul în piept (a curs sângele) și a trântit-o de pământ.Am anunțat politia și am chemat salvarea.Bărbatul a fost internat la spital o săptămâna ,iar soția a primit prim ajutor(pansat la piept).Am fost la medicul legist urmele erau evidente deoarece după o săptămâna pe corp erau vânătăi.Au primit 7-8 zile de la medic legist.Politia locala tot amâna sa ia declarații.Au și martori.Întrebarea mea:Daca dosarul automat are calea-JUDECÃTORIE,dacă este nevoie sa cautam avocat.In cazul respectiv dacă se încadrează în violare de domiciliu sau tentativa de omor(de multe ori a zis ca nu se lasă pana nu omoară)
Familia vătămata nu vor nici o recompensa ,decât sa primească conform legii sancțiunea pe măsura faptei.Va mulțumesc!
Trebuie sa mergeti la politie si sa solicitati stadiul cercetarilor penale. Dar oare s-a depus plangere in scris la politie,s-a facut proces verbal,sau batranii doar au sesizat politia?
Batranii trebuie sa faca plangere in scris,solicitand nr.de inregistrare a plangerii. Spun acest lucru deoarece exista posibilitatea ca politia sa nu faca nimic.

Din ce spuneti dvs.rezulta ca s-au incalcat urm.articole din cod penal:
art.180- lovirea sau alte violente
art.192 Violare de domiciliu,patrundere in curte fara voia batranilor.
art 193 Amenintarea

Daca nu ma insel,ar putea fi si art 20-tentativa de omor.
Victimele trebuie să depună o plângere la poliţie şi să aibă un certificat medico-legal emis de medicul legist. În plângere, indicaţi şi martorii.
Deoarece este vorba de 7-8 zile de îngrijiri medicale se poate vorbi de concurs de infracţiuni între violare de domiciliu şi loviri sau alte violenţe.
Faptul că bătrânul a fost lovit în cap ar putea constitui tenativă de omor indiferent de numărul de zile de îngrijiri medicale, dar este mai puţin probabil.
Cel mai bun lucru este să vorbiţi cu un avocat care să se ocupe de toate problemele şi să vă constituiţi şi parte civilă, cerând să vă fie plătite atât daunele materiale cât şi cele morale.


Cred ca a fost savarsita infractiunea de loviri sau alte violente ( art.180 din Codul penal).

Relevante sunt, asa cum s-a amintit , modalitatea de exercitare a elementului material, actele de lezionare, intentia , mobilul savarsirii faptei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare prin efractie si agresiune asupra locatarului!!!!!! cristhynne78 cristhynne78 Buna ziua!!!Astazi am trait un cosmar...o vecina a intrat la mine in casa si m-a batut in urma unor altercatii verbale mai vechi....am depus o plangere la ... (vezi toată discuția)
Intrare cu forta si bataie tig33r tig33r Buna ziua in seara de ajun am fost la niste prieteni acasa,iar in jurul orei 4-5 au venit niste cunostinte in stare de ebrietate care vroiau sa intre in casa ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor sau lovire si alte violente? love4not love4not Daca o persoana care sufera de probleme cardiace a fost atacata de mai multi indivizi, provocandu-i-se leziuni ce au necesitat in jur de 7 zile internare ... (vezi toată discuția)