avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... intrare cu forta si bataie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

intrare cu forta si bataie

Buna ziua in seara de ajun am fost la niste prieteni acasa,iar in jurul orei 4-5 au venit niste cunostinte in stare de ebrietate care vroiau sa intre in casa iar eu impreuna cu proprietarul i-am rugat sa paraseasca imobilul si nu le am permis sa intre!acestia au intrat cu forta in casa si ne au luat la bataie, eu am semne vizibile la cap,fata,spate!am sunat la 112 pentru a chema politia si salvearea deoarece nu ma mai puteam misca de durere, acolo mi au facut analizele necesare si apoi ingrijirile care erau nevoie!ce este de facut pentru a-i sanctiona pe cei 5?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:04, 29 Decembrie 2010
Mergeti la politie si depuneti plangere impotriva acestora , cat mai repede . Daca nu ati fost la medicul legist , mergeti ptr a va elibera certificate medico-legale care sa ateste loviturile ce v-au fost aplicate si zilele de ingrijiri medicale necesare recuperarii .
Pentru traumele suferite de dvs. personal, luati certificat medical medical de la IML cat mai repede, pentru a nu se pierde urmele.
In functie de zilele de ingrijire acordate, faceti plangere la politie in termen de 60 de zile pentru vatamare corporala.
In legatura cu violarea de domiciliu, nu poate formula plangere prealabila decat proprietarul imobilului in care au patruns agresorii.
In termen de 2 luni de la cunoasterea faptuitorilor,trebuie sa formulati la politia competenta locului savarsirii faptei plangere penala pentru lovire si alte violente.
Mergeti la spital si apoi la medicul-legist,care in urma consultului va va elibera un certificat medico-legal, in concluziile caruia va fi inserat numarul de zile de ingrijiri medicale acordate pentru refacere.
In functie de acesta se va stabili,ulterior incadrarea juridica a faptei.
Plangerea penala formulata atat de dvs cat si de proprietarul imobilului, care va trebui sa formlueze plangere si pe aspectul infractiunii de violare de domiciliu ,in afara de infractiunea de lovire si alte violente,trebuie dovedita cu acte,martori sau alte probe acceptate de lege.
Indicat este ca proprietarul locuintei sa urmeze acelasi drum ca si dvs,in privinta infractiunii de lovire si alte violente
mi am scos de la medicina legala si mi au dat 6-7 zile de spitalizare!in ce fapta se incadreaza?
6-7 zile de spitalizare sau de îngrijiri medicale ?

Dacă vorbim despre 7 zile de îngrijiri medicale, fapta se încadrează la lovire şi alte violenţe, art. 180 alin. 2 Cod penal, iar vinovatul va fi urmărit penal doar dacă dumneavoastră faceţi plângere la poliţie sau Parchet.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Decembrie 2010
Cabinet avocat Mihai Gaita, Avocat

Alte discuții în legătură

Batut de baiatul vecinului in curtea proprie contautszasz@yahoo.com contautszasz@yahoo.com O familie soț și soție ( ruda foarte apropiata de a mea) ,au fost bătuți în curtea proprie de băiatul vecinului.Au avut o ... (vezi toată discuția)
Intrare prin efractie si agresiune asupra locatarului!!!!!! cristhynne78 cristhynne78 Buna ziua!!!Astazi am trait un cosmar...o vecina a intrat la mine in casa si m-a batut in urma unor altercatii verbale mai vechi....am depus o plangere la ... (vezi toată discuția)
Termen plangere penala pt. lovire xuser xuser In cat timp trebuie sa depun plangerea penala pt. lovire? Mentionez ca am stat 5 zile in spital, dupa care am mai primit 8 zile de la medicul legist. ... (vezi toată discuția)