avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Certificat medico legal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Certificat medico legal

Pe un certificat medico legal era scris "posibila lovire cu un corp dur".
Lovitura cu pumnul sau piciorul este lovitura cu corp dur? Pentru mine corp dur inseamna o bata, o piatra, etc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:29, 10 Noiembrie 2010
Da,loviturile despre care faceti vorbire dvs se incadreaza la "posibile lovituri cu corp dur"pentru ca medicul legist vede doar urmele loviturii si nu vede cu ce a fost lovit cel examinat medico-legal.
Este vorba despre constatarea legistului cand il vede pe cel examinat.
Deci loviturile cu palma sau pumnul se incadreaza la lovituri cu un corp dur?
Ce nu ati inteles ?
Se pot considera si astfel,iar rationamentul vi l-am explicat.
Adica subiectul a suferit o agresiune prin lovire.
Pai chestia e urmatoarea: lovituri cu un corp dur, dupa o logica buna inseamna lovituri cu o bota, ranga, etc.. si nicidecum lovituri cu palma sau cu pumnul. O lovitura cu un corp dur juleste pielea, o zgarie, etc, iar cele cu palma sau pumnul doar invinetesc, nu rup carnea de pe om.
Cand un legist scrie "corp dur" poate se trezeste si politia sa il caute pe cel in cauza ptr port de obiecte interzise, cand de fapt cel in cauza daduse cateva palme si pumni. Respectivul a zis "n-am avut obiecte la mine" iar politia zicea "legistul a spus corp dur, deci arata-ne acel obiect ce o fi el, ranga, etc" :O

Alte discuții în legătură

A fost lovit cu pumnul, sau a cazut pe asfalt ? suparattul suparattul Buna seara! Intr-un certificat medico-legal,printre altele, se spune:\" [i]Leziunile s-au putut [/i][i]produce prin lovire cu corpuri dure[/i]\". Leziunea ... (vezi toată discuția)
Ultraj sau nu? xuser xuser Am de gand sa-i trimit alaturi unui memoriu unui politist o carte de medicina legala, si una de fizica. Poate fi considerat acest lucru \"ultraj\"?! Nu ... (vezi toată discuția)
Medicina legala Nicu I. Nicu I. Cum se poate contesta un raport medico-legal, avand in vedere faptul ca medicul legist desi avea in fata toate actele medicale, in care se preciza perioada de ... (vezi toată discuția)