avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... A fost lovit cu pumnul, sau a cazut pe asfalt ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

A fost lovit cu pumnul, sau a cazut pe asfalt ?

Buna seara!
Intr-un certificat medico-legal,printre altele, se spune:" Leziunile s-au putut produce prin lovire cu corpuri dure". Leziunea principala este fractura piramida nazala cu deplasare. In declaratii faptuitorul spune ca partea vatamata s-a impiedicat fugind, a cazut si s-a lovit in cadere ( o stratagema des folosita). Legistul spune ca leziunile s-au produs prin lovire CU corpuri dure si nu DE corpuri dure. De aici inteleg ca medicul arata ca a fost agresiune si nu cadere (pe asfalt). Este cunoscut faptul ca "urmele " lasate sunt diferite. Martori nu au fost, la momentul loviturii ci mai tarziu. Eu cred ca tot medicul legist poate demonstra daca leziunea s-a produs prin caderea pe asfalt, sau prin lovirea cu pumnul. Persoana vatamata poate cere legistului sa consemneze in certificat si acest lucru, sau instanta dispune, la nevoie, exprimarea parerii medicului ? MULTUMESC!

Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:00, 15 Ianuarie 2010
Instanta poate cere,fie din oficiu,fie la cererea procurorului sau a apartorilor relatii despre continutul si intelesul unor consemnari din raportul de experiza,cum de altfel se poate solicita completarea raportului de expertiza cu anumite obiective,fie datorate unor exprimari ambigue,fie rezultand din probatoriile administrate in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ultraj sau nu? xuser xuser Am de gand sa-i trimit alaturi unui memoriu unui politist o carte de medicina legala, si una de fizica. Poate fi considerat acest lucru \"ultraj\"?! Nu ... (vezi toată discuția)
Certificat medical prea bland. suparattul suparattul Buna ziua! Medicul legist a acordat 16-18 zile ingrijiri medicale pentru mai multe leziuni produse prin agresiune. Cele mai grave dintre ele ... (vezi toată discuția)
Inscrisuri la dosar. ContSters75393 ContSters75393 Buna ziua .Am mai pus pe acest site mai multe intrebari(Vatamarea corporala,Rechizitoriul,Cerere de stramutare ). Domnilor as vrea sa stiu si eu daca sa ... (vezi toată discuția)