Buna seara!
Intr-un certificat medico-legal,printre altele, se spune:" Leziunile s-au putut produce prin lovire cu corpuri dure". Leziunea principala este fractura piramida nazala cu deplasare. In declaratii faptuitorul spune ca partea vatamata s-a impiedicat fugind, a cazut si s-a lovit in cadere ( o stratagema des folosita). Legistul spune ca leziunile s-au produs prin lovire CU corpuri dure si nu DE corpuri dure. De aici inteleg ca medicul arata ca a fost agresiune si nu cadere (pe asfalt). Este cunoscut faptul ca "urmele " lasate sunt diferite. Martori nu au fost, la momentul loviturii ci mai tarziu. Eu cred ca tot medicul legist poate demonstra daca leziunea s-a produs prin caderea pe asfalt, sau prin lovirea cu pumnul. Persoana vatamata poate cere legistului sa consemneze in certificat si acest lucru, sau instanta dispune, la nevoie, exprimarea parerii medicului ? MULTUMESC!
Instanta poate cere,fie din oficiu,fie la cererea procurorului sau a apartorilor relatii despre continutul si intelesul unor consemnari din raportul de experiza,cum de altfel se poate solicita completarea raportului de expertiza cu anumite obiective,fie datorate unor exprimari ambigue,fie rezultand din probatoriile administrate in cauza.
Ultraj sau nu?
xuser
Am de gand sa-i trimit alaturi unui memoriu unui politist o carte de medicina legala, si una de fizica.
Poate fi considerat acest lucru \"ultraj\"?!
Nu ... (vezi toată discuția)