avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala pentru loviri si amenintare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala pentru loviri si amenintare

Ce pedeapsa se primeste in cazul in care am depus o plangere penala impotriva surorii mele care ma tot ameninta cu moartea si m-a lovit. Amenintarea este dovedita de catre vecini iar faptul ca m-a strans de gat nu-l pot dovedii.
Infractiunea de amenintare se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda...raportat la speta d-voastra, poate totusi reusiti sa va impacati, doar sunteti frati!
Lovirea sau vatamarea corporala se dovedesc cu certificat medico-legal coroborat cu alte mijloace de proba.
Sotul meu a fost lovit si amenintat de catre un vecin ( o palma peste fata si doi pumni in piept ). Respectivul, un betiv notoriu, a avut altercatii cu toti vecinii de pe scara blocului, iar incidentul nu este unul izolat. Am dat declaratii la politie si as vrea sa-l dau in judecata, insa loviturile primite de sotul meu nu cred ca se pot vedea pentru a-si scoate certificat medico-legal. In acest caz, cum il aduc pe vecin in instanta?
Chiar dacă loviturile nu sunt vizibile şi nu au lăsat urme , fapta vecinului se poate încadra juridic la art. 180 alin 1 , cod penal şi puteţi depune plângere penală pentru infracţiunea de loviri şi alte violenţe, atasând şi dovezile pe care le deţineţi care să ateste fapta, nominalizaţi martorii, şi declaraţi că vă constituiţi parte civilă pentru a putea solicita şi obţine despăgubiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune fizica BStefan BStefan Buna ziua. In urma unei discutii contradictorii in autobuz,sunt urmarit de 3 persoane (16-17 ani) in zona locuintei. Acestia asteapta sa fiu singur pentru a ma ... (vezi toată discuția)
Certificat medico legal c_mircea c_mircea Pe un certificat medico legal era scris \"posibila lovire cu un corp dur\". Lovitura cu pumnul sau piciorul este lovitura cu corp dur? Pentru mine corp dur ... (vezi toată discuția)
Abuz agent de pază RendezJohn RendezJohn Vreau sa stiu ce as putea face in situatia data am fost lovit peste fata cu pumnul/palma de un agent de pază într-un restaurant unde eram eu si prietenul meu ... (vezi toată discuția)