avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa divortez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa divortez

sunt casatorita din 17 august 2002,am o fetita de 5 ani care este in grija mea,vreau sa vb cu un avocat sa ma invete ce e de facut si cat ma costa un divort.multumesc buna seara
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 12:14, 11 Aprilie 2010
daca fetita este la dvs. se intelege ca sunteti separati in fapt.
Cereti prin actiune de divort, desfacerea casatorei, incredintarea minorei si stabilirea pensiei de intretinere in favoarea acesteia. Poate ca este bine sa apelati la un avocat, pentru a va indruma, sdau reprezenta, deoarece uneori se intampla sa nu fie prea usor intr-un proces de divort

Adaug ca taxa judiciara de timbru este de 39 lei si timbru judiciar de 1, 50. iar daca solicitati in actiune si cheltuielile de judecata, in cazul admiterii actiunii, paratul va fi obligat sa vi le plateasca..
Ultima modificare: Joi, 8 Aprilie 2010
ContSters122901, utilizator
In primul rand, va trebui sa introduceti actiuea de divort la judecatoria in raza teritoriala caruia dvs. si sotul dvs.ati avut ultimul domiciuliu comun.
Actiunea de divort va cuprinde 4 capete de cerere dupa cum urmeaza:
-desfacerea casatoriei incheiate dintre cele doua parti din culpa exclusiva a sotului,
-incredintarea minorei rezultate din casatorie, mamei reclamante,
-stabilirea unei pensii de intretinere in cuantum de 25% in favoarea minorei si obligarea paratului la plata acesteia ( aici depinde de situatie- pensie la fie stabilita in functie de venitul minim pe economie daca paratul nu realizeza venituri si atunci se va stabili in cuantum fix, fie in functie de veniturile pe care le realizeaza paratul, daca acesta este angajat cu carte de munca si atunci se va stabili in procent ), de la introducerii actiunii si pana la la majorat,
-reluarea numelui dvs. avut anterior casatoriei.
cu obligarea la cheltuieli de judecata sau nu dupa cum apreciati.
Desi la prima vedere poate parea simplu, lucrurile se pot complica chiar incepand de la modul "defectuos" de redactare al actiunii si bineinteles pe parcursul procesului in functie pozitia paratului si de cererile formulate de catre acesta., sau chiar de absenta lui, de aceea este necesar sa angajati avocat cu care veti discuta si cuantumul onorariului care se stabileste avand in vedere mai multe criterii stabilite de legea si statulul nostru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort TESO TESO ce acte am nevoie ptr divort daca am o fetita de 1 an si mergem cu sotul impreuna sa depunem divortul?bunuri comune nu avem ce am avut a impartit deja noi ... (vezi toată discuția)
Divort cimpan_elena cimpan_elena sint casatorita si am o fetita de 9 luni sotu a plecat an germania fara contract de lucru lucreaza la negru cum se zice si acum el vrea sa divorteze stiind ... (vezi toată discuția)
Model cerere divort noul cod civil nut nut Buna seara, Sunt casatorit de 20 de ani si avem o fetita de 16 ani.In urma unor imprejurari nefericite am ajuns la concluzia ca trebuie sa divortam.Am hotarat ... (vezi toată discuția)