Da, ar fi fost bine sa le platesc la timpul lor, insa mi se pare cam exagerat sa imi blocheze un cont bancar pentru o datorie de 600RON si in plus de asta sa nici nu fiu anuntat
I decursul timpului am acumulat amenzi de circulatie in valoare de 800RON ( din care o amenda de 200 RON este platita insa se pare ca nu a fost inregistrata )
Ieri am fost la banca ( ING ) am depus o suma de bani pe card dupa care am vrut sa fac o plata catre un alt cont , dupa mai multe incercari nereusite de a transfera banii sau a ii scoate am intrebat un anganjat al banci ce se petrece, acesta ma informat ca avand suma acumulata de 800 RON amenzi primaria sectorului 4 prin ordin judecatoresc mi-a blocat cardul astfel incat doar pot depune banii pe el insa nu ii pot scoate.
Tin sa precizez ca nu am fost informat despre acest lucru nici de primarie sau banca.
Eu imi pot recupera banii de pe card fara sa platesc restul amenzilor de 600 RON ?
Cat de departe pot merge cei de la primarie cu aceste lucruri ? Am pe numele meu o masina, ma pot trezi intr-o buna zi ca am ramas fara ea ?
Astazi am fost si am achitat suma respectiva de 800 RON produsele nu mi-au fost acordate deoarece politica lor este sa platesti de 10 ori contravaloarea bunurilor furate ... in cazul meu rezulta in jur de 3500 RON ... nu am primit nimic la mana prin care carrefour sa scrie alb pe negru ca renunta la acuzati dar am fost asigurat ca din moment ce conflictul sa aplanat pe cale amiabila ei nu vor depune nici o plangere ...
Da stiu cum este sa muncesti, circumstantele mau obligat sa imi castig existenta de la la 18 ani ( concomitent cu scoala am si muncit si inca muncesc ), tot ce am , ma pot lauda ca am obtinut prin munca mea ( uneori mai putin cinstita, ca in cazul de fata )
Nu am plans mi-am asumat raspunderea ptr ce urma sa se intample
Am intrebat daca au procedat legal deoarece vreau sa stiu in ce mam bagat si sa cunosc riscurile
Ei nu au chemat organele de politie, deci banuiesc ca nu am cum sa le cer sa renunte la plangere din moment ce nu cred ca a fost facuta ... iar daca ar fi chemat politia eu ce as fi patit ? tin sa precizez ca nu am avut niciodata pana acum probleme cu politia si am un cazier curat
Este normal sa se confiste produsele furate si sa mai platesc acea suma de 800 RON ?
Am fost prins furand din [hipermaket] niste produse totalizand suma de 350 RON.
Am fost bagat intr-o camera, perchezitionat si am avut de ales intre a plati o suma de 800 RON si produsele furate raman la ei sau politie, normal ca am ales varianta sa platesc suma de 800 RON ( avand in vedere ca nu dispuneam de aceasta suma in momentul respectiv mi sa retinut buletinul si telefoanele si am primit o perioada de maxim 7 zile din partea lor in care pot veni sa platesc suma de bani si voi primi inapoi bunurile confiscate )