avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt calificat din hipermarket
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt calificat din hipermarket

Am fost prins furand din [hipermaket] niste produse totalizand suma de 350 RON.

Am fost bagat intr-o camera, perchezitionat si am avut de ales intre a plati o suma de 800 RON si produsele furate raman la ei sau politie, normal ca am ales varianta sa platesc suma de 800 RON ( avand in vedere ca nu dispuneam de aceasta suma in momentul respectiv mi sa retinut buletinul si telefoanele si am primit o perioada de maxim 7 zile din partea lor in care pot veni sa platesc suma de bani si voi primi inapoi bunurile confiscate )

Este normal ? pot face ceva ?

Mersi
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Ianuarie 2010
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:17, 30 Ianuarie 2010
Buna ziua.
Decideti ce credeti ca este in interesul dvs. Nu este corect cum au procedat cei din supermarket dar ce ati facut dvs .este si mai grav,probabil au recurs la aceasta metoda ca sa nu va faca plangere penala pentru furt .Daca au inregistarea video (si sigur au )cu furtul in care apareti in actiune si poate si alte dovezi care au indica cu siguranta ca dvs.sunteti nu prea aveti de ce va plange ca au procedat asa ,chiar au fost ingaduitori.
Daca optati sa platiti sa va dea si o renuntare din partea lor,asta ca sa nu va treziti ca si platiti iar dupa aveti si plangere penala pentru furt.
Sper ca aceasta experienta sa v-a fie de invatatura pentru viitor ,nu-i convine nimanui sa fie furat,cred ca nici macar dvs.
Succes !
Cu respect,Alexa...
~ Conținut șters la cerere ~
Mersi frumos pentru raspuns,

Ei nu au chemat organele de politie, deci banuiesc ca nu am cum sa le cer sa renunte la plangere din moment ce nu cred ca a fost facuta ... iar daca ar fi chemat politia eu ce as fi patit ? tin sa precizez ca nu am avut niciodata pana acum probleme cu politia si am un cazier curat

Este normal sa se confiste produsele furate si sa mai platesc acea suma de 800 RON ?

Nu este normaldeloc dar daca nu au facut plangere e in avantajul dvs.
Buna ziua.
paula392 ei nu au chemat politia dandu-va sansa de a nu avea cazier tocmai probabil ca dvs.le-ati afirmat ca nu ati mai recurs la asa metoda neortodoxa pana la acel moment si v-au dat aceasta sansa de a renunta si ei la plangere,dar asta nu inseamna ca nu o pot face daca dvs.nu va prezentati la data care v-a fost sugerata pentru a stinge conflictul si poate chiar va dau produsele ce le-ati furat.
V-am raspuns deja la intrebarea dvs. NU au procedat corect nici ei dar cu atat mai mult dvs. furand de la ei si ca sa argumentez ,ei va pot inapoia buletinul si telefoanele dar fiti convins ca urmeaza plangerea penala pentru furt (au acum toate datele din buletinul dvs )si nu ve-ti scapa fara cazier.
Induplecati pe cei de acolo sa faca renuntare la plangere in scris -v-ar fi utila dvs.daca se razgandesc ei ,ati fi acoperit .
Succes.
Cu respect,Alexa...

Alte discuții în legătură

Situatie de furt: nelamuriri ContSters413983 ContSters413983 Buna ziua, Sunt psiholog si am nevoie urgenta de o lamurire din partea unui profesionist in legatura cu situatia unui client de-al meu. Clientul pentru ... (vezi toată discuția)
Furt calificat Nicoleta1234444 Nicoleta1234444 Buna ziua, am o intrebare . Prietena mea are vârsta de 20 de ani, la 16 ani a mai avut un contact cu legea , furand produse cosmetice dar atunci cazul s-a ... (vezi toată discuția)
Un furt calificat, minor, situatie grava, viitor la scoala mariaantonescu mariaantonescu am fost la cumparaturi in carrefour cu parintii si eu ( doar eu, parintii mei nu au stiut) am furat produse in valoare de 140 ron. le-am achitat, au fost ... (vezi toată discuția)