Multumesc pentru sfat. Explicatia celor de la primarie consta in afirmatia ca in momentul efectuarii impropietaririi masuratorile au fost facute gresit, firma de cadastru nu are nici o vina, ea a efectuat masuratorile prin mijloace moderne si de fapt asta e situatia corecta. Mai pot revendica acum suprafata lipsa ? Din cate am inteles nu sunt singurul pacalit, toti propietarii de teren din tarlaua respectiva avem aceeasi problema .
Buna ziua tuturor. Va multumesc anticipat pentru munca ce o depuneti aici in folosul comunitatii.
De curand m-ia aparut o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv. Este legata de Legea fondului funciar . La momentul aplicarii ei am fost improprietarit cu o suprafata de 40000 mp (4 ha) teren agricol. Acum cativa ani s-a demarat un program gratuit de efectuare a cadastrului la care am depus cerere. S-a efectuat cadastrul si in urma lucrarii s-a eliberat documentul care arata ca de fapt eu sunt in posesia a 38140 mp , cu 1860 mp mai putin .De aici apar cateva probleme care necesita lamuriri. Anume :
1. Legalitatea operatiunii de diminuare a proprietatii. Reprezentantii primariei au motivat ca totul este legal, ca diminuarea s-a facut procentual pentru toti proprietarii de teren din tarlaua respectiva. Nu s-a precizat insa si legea care permite firmelor ce efectueaza operatiunea de cadastrare sa faca diminuarile si daca cineva a validat corectitudinea operatiunii.
2. Cum se va interpreta diferenta de 1860 mp dintre titlul de proprietate si realitatea din teren in plata impozitului. Timp de 25 de ani am platit impozit pe 40000 mp iar realitatea arata ca sunt mai putini .
3. Cum se va interpreta diferenta de 1860 mp dintre titlul de proprietate si realitatea din teren in momentul unei eventuale vanzari a terenului. Daca se vinde intreaga suprafata existenta voi fi proprietar pe 1860.mp care nu exista ?
4. Daca terenul se mosteneste , ce vor mosteni de fapt urmasii mei ?
Cam atat pentru moment. Va multumesc pentru ajutor.
Art.61
(1) In cazul in care conflictul a fost dedus judecatii,solutionarea acestuia prin mediere poate avea loc la initiativa partilor.........cu privire la drepturi asupra carora partile pot dispune potrivit legii
INTREBARE
Potrivit acestui articol de lege, in urma unei sentinte definitive de divort, poate fi solutionat partajul prin mediere ? Care e procedura ?
Am un leasing auto pe cabinet medical, medicina de familie intr-o comuna. Veniturile cabinetului s-au diminuat considerabil in ultimul timp si nu mai pot sustine contractul.
Care e modalitatea cea mai avantajoasa de a renunta la contract ?
Cabinetul medical poate fi asimilat firmelor falimentare ?