avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua tuturor. Va multumesc anticipat pentru munca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua tuturor. Va multumesc anticipat pentru munca ce o depuneti ...

Buna ziua tuturor. Va multumesc anticipat pentru munca ce o depuneti aici in folosul comunitatii.
De curand m-ia aparut o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv. Este legata de Legea fondului funciar . La momentul aplicarii ei am fost improprietarit cu o suprafata de 40000 mp (4 ha) teren agricol. Acum cativa ani s-a demarat un program gratuit de efectuare a cadastrului la care am depus cerere. S-a efectuat cadastrul si in urma lucrarii s-a eliberat documentul care arata ca de fapt eu sunt in posesia a 38140 mp , cu 1860 mp mai putin .De aici apar cateva probleme care necesita lamuriri. Anume :
1. Legalitatea operatiunii de diminuare a proprietatii. Reprezentantii primariei au motivat ca totul este legal, ca diminuarea s-a facut procentual pentru toti proprietarii de teren din tarlaua respectiva. Nu s-a precizat insa si legea care permite firmelor ce efectueaza operatiunea de cadastrare sa faca diminuarile si daca cineva a validat corectitudinea operatiunii.
2. Cum se va interpreta diferenta de 1860 mp dintre titlul de proprietate si realitatea din teren in plata impozitului. Timp de 25 de ani am platit impozit pe 40000 mp iar realitatea arata ca sunt mai putini .
3. Cum se va interpreta diferenta de 1860 mp dintre titlul de proprietate si realitatea din teren in momentul unei eventuale vanzari a terenului. Daca se vinde intreaga suprafata existenta voi fi proprietar pe 1860.mp care nu exista ?
4. Daca terenul se mosteneste , ce vor mosteni de fapt urmasii mei ?
Cam atat pentru moment. Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: avraj , utilizator 08:48, 5 Mai 2023
E într-adevăr o mare problemă. Făcându-se cadastrul așa cum a fost făcut (cu deficiențe), veți rămâne proprietar conform Cărții funciare numai pe suprafața de 38140 mp. Aceasta înseamnă că există o mare diferență între titlul de proprietate și ce este înscris eronat în Cartea funciară. Este strict vina celor care au făcut cadastrul, ceea ce implică un efort din partea dvs să promovați o acțiune în instanță pentru rectificarea Cărții funciare. Nu lăsați problema așa, pentru că degeaba în titlu apare o suprafață mai mare ... sunteți proprietar de fapt și de drept numai pe ceea ce va fi înscris în Cartea funciară după măsurătorile făcute eronat.
Există în zonă construcții precum stâlpi metalici pentru transportul energiei electrice,canale de irigații,statii de pompare apă, alte tipuri de construcții?
nu , e teren arabil , campie
Multumesc pentru sfat. Explicatia celor de la primarie consta in afirmatia ca in momentul efectuarii impropietaririi masuratorile au fost facute gresit, firma de cadastru nu are nici o vina, ea a efectuat masuratorile prin mijloace moderne si de fapt asta e situatia corecta. Mai pot revendica acum suprafata lipsa ? Din cate am inteles nu sunt singurul pacalit, toti propietarii de teren din tarlaua respectiva avem aceeasi problema .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme de cadastru interval interval Tatal meu a avut 3 ha de pamant intr-o comuna. Prin anii \'950 l-a dat la stat in conformitate cu un decret de atunci (trebuie sa caut prin acte sa spun ce ... (vezi toată discuția)
Intabulare ContSters179040 ContSters179040 Respectuos vă rog să mă ajutaţi pentru lămurirea unei probleme juridice pe care o am, în funcţie de timpul de care dispuneţi. În luna oct. 1992, ... (vezi toată discuția)
Teren mostenit -inscris in cf dar suprafata declarata este mai mica decat cea existenta in realitate tonti tonti Buna ziua ! Va rog mult sa ma lamuriti in urmatoarea problema: -parintii mei au cateva terenuri mostenite (o parte dintre ele aflandu-se in zona ... (vezi toată discuția)