Dupa incetarea CCC,nu am lucrat niciunde, Iar actele pentru somaj le-am depus in data de 28/12/2009, si am primit negatia in data de 11/01/2010.Va multumesc.
Incetat CIM la data de 30.10.2007, conform art. 56, lit j din legea 53/2003-Codul Muncii.
Am beneficiat de indemnizatie lunara pt cresterea copilului conform OUG 148/2005 in perioada 04/03/2008-26/12/2009.presupun ca acestea sunt si datele intrarii efective in concediul de maternitate.
Perioada determinata s-a incheiat in 30 oct 2007.Copilul s-a nascut in 26 dec 2007,iar eu practic am ramas descoperita din punctul de vedereal agentiei de somaj,aceste doua luni-noiembrie si decembrie2007, perioada in care am fost platita cu acte doveditoare(pe care Ag de Somaj nu le ia in calcul)de casa de asigurari(85la suta din veniturile salariale pe ultimele 12luni lucrate).
in cazul asta cum se considera terminarea contractului de munca ?
Nu a fost nici unul dintre cazuri(nu mi-am dat demisia nici nu am semnat ceva cum ca sunt de acord sau nu nici concediere disciplinara). S-a terminat pur si simplu perioada determinata. (pe decizia de lichidare scrie ca a incetat perioada in care am fost angajata)
In anul 2007 am lucrat pe perioada determinata de 3ani (avand o vechime totala pe cartea de munca de 13 ani, neintrerupta). DIn momentul incetarii contractului de munca pana cand am nascut au trecut 3 luni si am beneficiat de concediu prenatal platit de casa de asigurari ( 85% din salariul avut), ulterior am avut indemnizatia de crestere copil(2 ani). Expirand aceasta perioada am depus cerere pentru somaj care a fost respinsa pe motivul "LIPSA STAGIU, CF .L. 76/2002.AER.34(1)LIT.A".
Am citit legea pe internet dar nu m-am dumirit care este motivul exact pentru care mi-a fost refuzata cererea pentru somaj.
Astept raspuns, va multumesc.