motorcod a scris:
si totusi aceste actiuni continua in pitesti,
...si ele vor continua iar eu cred ca am gasit si explicatia (mi-a suflat un porumbel)...in luna ianuarie a anului curent militienilor li se face o evaluare anuala pt anul trecut...noul lor sef a zis ca de ce sa dea calificativ "Foarte Bine" tuturor, atata timp cat unii dintre ei nu au cine stie ce activitate, adica nu au dosare penale intocmite, nu au hoti prinsi (ca doar sunt pe mana cu ei sau nu sunt in stare), nu au in urmarire "rau-facatori", pe scurt activitatea lor nu iese in evidenta...li s-a sugerat si ca sunt prea multe masini de Bulgaria in Pitesti, si ca ar fi bine sa actioneze in sensul asta....
Pe scurt, militianul "gandeste" in felul urmator:
- te opreste si iti cere actele si procura...apoi incepe si cauta nod in papura (a se citi o dovada ca ai masina de mai mult de 3 luni), cum ar fi: procura mai veche de 3 luni, sau te dai tu de gol ca ai masina de mai mult de 3 luni, sau gaseste printre acte un CVC mai vechi de 3 luni, sau, pana la urma, daca gaseste sau nu, dar e el croit pe treaba (cum de obicei e!!!) procedeaza in felul urmator.......te "TARASTE" el la sectie sa dai o declaratie, amenintandu-te ca altfel iti face dosar penal pentru incalcarea art.
82/aln. 4 din OUG 195/2002 (care spune ca:
Autovehiculele si remorcile inmatriculate in alte state, detinute de persoane care au sediul sau domiciliul in Romania, pot fi conduse pe drumurile publice pe o perioada de maximum 90 de zile de la introducerea acestora in tara, daca sunt asigurate pentru cazurile de raspundere civila ca urmare a pagubelor produse prin accidente de circulatie.)...acum cei mai multi fac greseala sa dea aceasta declaratie...militianul iti face copii tip xerox dupa procura, CI si celelalte acte si devine "surazator:D"....de acum pixul e la el si mintea lui nu poate sau nu vrea sa gandeasca mai departe decat asa: daca a incalcat 82/4 (mai sus amintit) se incadreaza la
art.85/aln. 4 din acealsi OUG, prevazuta ca
INFRACTIUNE...si incepe sa scrie: face un PV pe care nu il vezi si nu il semnezi ci ramane la dosarul penal care incepe sa se contureze (daca ar ramane si la tine unul ai putea sa-l contesti si ti-ai recupera permisul pana la terminarea cercetarii, dar asa, cica pe art. 85 nu se acorda dovezi macar de circulatie...asta nu cred)...iti face o dovada de permis
FARA DREPT DE CIRCULATIE si, de cele mai mult ori, trebuie sa lasi masina acolo pt ca te amininta ca daca pui pe altcineva sa o ia, ii face si lui dosar penal....si uite asa mai treci si platforma la cheltuiala...
Cred ca nu am omis nimic...din punctul meu de vedere el incalca mai multe legi si reglementari facand un abuz, insa cum pixul e la el si are uniforma de militian, tu nu poti sa urmezi decat calea legala, care e foarte inceata si de multe ori are efecte dramatice, intrucat miliatianul isi atinge scopul si tu stai fara permis cel putin
2-3 luni sau poate chiar 6-8 luni daca dai de un judecator care e "
prieten" cu procurorul de caz;
- odata ce tu ai iesit pe usa cu coada intre picioare, el iti arunca dosarul la fundul unui sertar si "uita" de el vreo luna, doua sau trei, "justificand" ca are prea multe dosare penale, accidente, spargeri, omoruri, care sunt mai urgente decat "amaratul" tau de permis...
- nu poti decat sa astepti sa se plictiseasca cineva de dosarul tau si sa-l termine, iar apoi sa-l trimita la parchet, de unde in sfarsit, poti lua un nr de inregistrare, sa mergi la judecatorie si sa incerci sa obtii dovada de pe permisul de conducere, valabila 30 zile, pe care sa o prelungesti lunar pana la terminarea cercetarii....
-
ei ar vrea sa decurga asa situatia: sa tina 2-3 luni dosarul la politie in sertar, apoi sa te plimbe de cateva ori pe la parchet cu alte declaratii, si la sfarsit sa obtina de la judecator, de regula neinceperea urmaririi penale, dupa caz, dar o amenda administrativa de 200-400 lei (
cu 100 lei in 24 ore), si o suspendare legala de data asta de 90 zile pt permisul tau....daca se ajunge aici, se poate da un nou examen pt permis si reduce suspendarea la 30 zile....
Ce cred eu ca incalca ei:
- specificatia din Regulamentul de aplicare care spune ca un vehicul inmatriculat in alt stat poate circula pe teritoriul Romaniei atata timp cat are asigurare carte-verde valabila;
- o serie de legi si tratate incheiate cu CE care reglementeaza libera circulatie in spatiul intracomunitar, dar pe care, din pacate nu le stiu nici eu, si, dupa cum se pare nici militienii;
- de asemenea, asa cum veti vedea exista o prevedere in legislatia romaneasca care spune ca,
intr-o eventuala judecata de catre instanta, articolul ce prevede cele 90 de zile poate fi ocolit potrivit principiului care spune ca in eventualitatea existentei a 2 norme ce reglementeaza acelasi fapt, invinuitului i se va aplica norma care il avantajeaza.;
- de asemenea si legislatia europeana prevede ca,
daca o lege a unui stat intra in contradictie cu o lege sau reglementare sa CE, se aplica, cu prioritate cea a CE.
Eu gandesc ca si voi ca se fac abuzuri, dar pana la dovedirea lor, ei au pixul si ne pot lua permisul.....si asta pt niste calificative amarate pe care militienii le primesc la sfarsit de an, in functie de cate dosare penale au intocmit si de cati hoti au prins....si cui sa faca si ei dosare, daca hoti si criminali nu sunt in stare sa prinda sau daca sunt pe mana cu ei, daca nu "amaratilor" cu masini de Bulgaria sau alt stat care circula LEGAL in Romania.....
....aaa si,
@motorcod, sa ne anunti neaparat daca gasesti ceva nou in legislatie, dar eu ma indoiesc ca vei gasi pt ca pe dovezi vei gasi clar:
art. 85 aln. 4 din OUG 1895/2002...
Pentru cei ce nu stiu, din 18 ianuarie 2010 si pana azi s-au intocmit cca. 220 dosare penale...asadar,
Toate cele Bune si pe cat posibil,
OCOLOTI PITESTIUL pana se mai linistesc apele!