Buna ziua,
Sunt casatorita de 4 ani, am un copil de 1 an si 6 luni. Stam cu chirie, nu ne mai intelegem deloc, avem discutii/ cearta zilnic si am decis sa divortam (mai mult eu, pt ca nu mai pot suporta). Castig mai mult decat sotul (cca 70% din venitul lunar total), acum sunt in concediu crestere copil, in 6 luni revin la munca si deja caut cresa sau alta solutie pt copil(bona).
Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri la urmatoarele:
- cat timp poate dura toata procedura, si in caz amiabil si in caz cu pretentii(sau cum se zice)?
- cat poate costa? (evident, aproximativ, de la -la, pt ca nu am deloc idee)
- ce sanse am sa ramana la mine copilul, intrucat acum tatal spune ca il vrea el?
- e mai cuminte sa nu ma mut de aici pana se finalizeaza sau pot incepe sa caut alta chirie unde sa stau in liniste cu copilul?
ultima intrebare - daca ajungem la divort cu.. pretentii.. se poate ajunge la ..scandal si jigniri.. adica urat tare in sala de judecata? desi urasc acest gen, am auzit ca in asemenea lupte pt copil ajungi in sala sa devii un om fara caracter, fara bun simt, la scandal si mahalagisme.. probabil nimic nu te poate pregati pt ce poate urma, in sala si in suflet...
multumesc anticipat