avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Activitate Is99

Activitate Is99

Buna ziua,

Spuneti-mi va rog, ca angajator, am obligatia de a preda fisele fiscale angajatilor care nu mai lucreaza in companie pana la o data limita ? Daca angajatii care au fost sunati pt a li se comunica ca avem fisele fiscale nu vin sa le ridice, avem noi obligatia, pe cheltuiala noastra, sa trimitem plicuri cu confirmare de primire fiecarui fost angajat, acasa ?

Din informatiile pe care le am eu, legea obliga angajatorul sa puna la dispozitia salariatilor fisele fiscale, insa nu il obliga si sa alerge dupa ei pentru a le preda fisele cu forta - pentru ca unii fosti angajati manifesta un dezinteres extraordinar.

Daca ma puteti ajuta, am rugamintea sa precizati cum trebuie exact sa procedam, si in temeiul carei legi.

Multumesc anticipat !

O zi frumoasa tuturor !
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri !

@ D-na Antoanela Geaman

In principiu ngajatul ar fi de acord sa semneze contractul cu data curenta, si da, ma gandesc ca il vom compensa cumva. Dar in aceasta situatie ce facem cu statul de plata pe luna anterioara, pe care angajatul apare, insa pe o perioada pe care legal nu are contract de munca ?

Multumesc !
Buna ziua,

Am rugamintea sa-mi raspundeti la o intrebare pe care o pun in calitate de angajator.

S-a omis inregistrarea unui CIM in termenul de 20 de zile. Angajatul a aparut pe statele de plata fara a avea CIM inregistrat. Ce se poate face astfel incat sa intram in legalitate fara a plati amenda de la ITM. Exista vreo procedura prin care se poate inregistra contractul de munca retroactiv ? O informare, o adresa ?

Mentionez ca angajatul este la curent cu situatia si este cooperant.

Va multumesc !