Cu placere, am sa ma uit pe net unde gasesc legea sau ceva in sensul asta. Eu stiu de acest subiect deoarece in momentul in care am avut trecerea de pe carte de munca pe PFA , avocatul firmei ne-a dat toate detaliile (unde, ce, cum), dar nu gasesc momentan documentatia.
Declaratiile si/ sau orice alte documente mai trebuie depuse dupa infintarea PFA-ului si primirea documentelor de la Registru Comertului se vor depune la finante in orasul in care aveti sediul social al acestuia.
Am mare nevoie de ajutorul D-vs, respectiv de niste raspunsuri cat mai exacte, pentru ca nu mai stiu cum sa procede
Colaborez de un an de zile cu o firma de IT ca si PFA. Inainte de colaborare am lucrat la ei cu CMI 3 ani de zile. Am incheiat cu aceasta un contract de prestari servicii in care se precizeaza ca perioada de preaviz este de 30 de zile sau in cazul nerespectarii termenului beneiciarul sau prestatorul este de acord sa plateasca despagubiri si anume contravaloarea unei facturi lunare.
Mi-am anuntat "seful" saptamana trecuta ca vreau sa reziliem contractul si ca il rog sa ma lase sa plec in 15 zile pentru a prinde celalat post. Nu este de acord, doreste sa ma tina 25 de zile specificand ca este nevoie de mine (dar mentionez ca nu imi da task-uri si nici nu se uita catre mine de la anuntare) si nici macar nu s-a sinchisit sa-mi semneze cererea de reziliere in care se precizeaza intreruperea contractului cu data dorita de el. (este inregistrata dar am inteles ca nu are valoare fara semnatura).
Ce pot face in acest caz? Trebuie sa plec in 15 zile ca altfel risc sa-mi pierd celalat job dar cum? Chiar ma poate da in judecata daca plec si nu ii platesc salarul pe o luna cu titlu de despagubire? PFA-ul are dreptul legal la zile de concediu? intreb pentru ca firma ne-a dat zile normale de concediu de odihna dar nespecificate in contract (specificat doar ca sunt platita 12 luni si lucrez 11), iar eu mai am zile deci as putea sa mi le iau, asta daca e legal si "sefu" semneaza cererea.
Va rog sa imi dati niste solutii pentru ca nu stiu cum sa mai procedez. Mentionez ca nu se poate vorbi cu "D-l Director" ca de la om la om pentru a intelege situatia, deci nu pot pleca pe cale amiabila in 15 zile.