Va multumesc frumos!
Poate pleca mama cu minora in alta localiatte fara acordul tatalui???
Conform Art. 18 alin 2 din legea 272/2004 specifica clar acolo ca nu poate, ce putem face?
Pai cum sa se desfasoare acolo ca ea are domiciliu in localitatea de nastere si s-a dus in alta localitate la concubin unde nu are acte.
Noi am vrea sa luam fetita de la ea din mai multe considerente.
mai vreau sa va intreb ceva- fratele, parintii sotului meu pot fi martori in proces?
Am mai multe nelamuriri:
Sotul meu a fost casatorit anterior, in urma divortului a cedat copilul minor pentru crestere si educare mamei, deoarece a tinut cont ca copilul are nevoie sa stea langa mama, mentionez ca fetita are varsta de 2,5 ani.In hotararea judecatoreasca de divort nu s-a specificat exact programul de vizitare al fetitei ci s-a spus clar ca acesta sa fie stabilit de parinti de comun acord.
Toate bune pana aici, dar mama fetitei are acum o relatie si a plecat din localitatea de unde a declarat ca va locui cu fetita; prima intrebare:
- poate pleca mama cu copilul minor in alta localitate fara incuviintarea si acordul tatalui?
- nu cunoastem conditiile de trai acolo unde a dus-o, mentionez ca mama copilului nu are nici un venit;
- persoana cu care traieste este o persoana consumatoare de bauturi alcoolice, cauza care a dus si la suspendarea permisului de condurere a acestuia, dupa cate stim noi se afla in proces, nu este o persoana demna de incredere;
- stim de la mama ca se afla in alta localitate cu minora dar nu stim exact unde;
- urmeaza weekendul tatalui cu minora iar mama nu vrea sa aduca fetita, ne-a solicitat bani sa aduca fata;
- sotul meu vrea sa i-a fetita inapoi; mai sunt si alte aspecte legate de modul in care are grija de fetita, in cateva randuri fetita a venit la noi cu vanatai si o data cu arsuri pe piciorus, mama ne-a spus ca s-a ars de calorifer, asta din punctul nostru de vedere este neglijenta din partea ei;
- putem cere si o evaluare psihologica a mamei?