avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Activitate JaneSmith

Activitate JaneSmith

Răspuns la discuția Admitere INM 2014
MayeMaya a scris:

Buna dimineata.
Grila:
In cazul in care cei doi faptuitori care au tarat victima sub un pod in scopul de a o viola o imbrancesc si aceasta se loveste cu capul de o structura de ciment din care cauza decedeaza
a. se va retine tentativa de viol care a avut ca urmare moartea victimei, in situatia in care, speriindu-se, cei doi nu intretin si acte sexuale cu victima indepartandu-se de la locul faptei
b. se va retine viol in forma consumata care a avut ca urmare moartea victimei, chiar daca, speriindu-se, cei doi nu intretin si acte sexuale cu victima indepartandu-se de la locul faptei
c. se va retine viol in forma consumata care a avut ca urmare moartea victimei, numai daca cei doi intretin si acte sexuale cu victima
d. faptuitorii vor raspunde pentru infractiunea de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte

In urma unui control administrativ intern, GV, director general al SC XY SRL, o convoaca in biroul sau pe AB, secretar, si ii aduce la cunostinta ca daca va mai intarzia la serviciu si nu va da dovada de seriozitate in realizarea lucrarilor repartizate ii va desface disciplinar contractul de munca. In urma discutiei, pentru a se razbuna, AB redacteaza o scrisoare de catre GV in care il ameninta cu darea in vileag a relatiei extraconjugale pe care acesta o are cu MN, contabila societatii, scrisoare pe care o introduce intr-un plic inscriptionat "Domnului GV personal" si o expediaza pe adresa companiei. Dupa 4 zile ridicand corespondenta societatii de la posta AB observa intre scrisori plicul pe care ea il expediase si razgandindu-se il extrage din teancul de corespondenta adresat directorului si il distruge.

Fapta savarsita de AB constituie:
a. o infractiune de amenintare savarsita din motive josnice in concurs real cu infractiunea de violare a secretului corespondentei prevazute de art 195 alin 2 CP
b. o infractiune de santaj in concurs real cu infractiunea de violare a secretului corespondentei prevazute de art 195 alin 3
c. o tentativa la infractiune de amenintare, nepedepsibila, in concurs real cu infractiunea de violare a secretului corespondentei prevazute de art 195 alin 2 CP
d. niciuna din variantele de mai sus
:coffee:

1. c
2. d
dobitoc a scris:

Nu este vorba de o actiune (cerere) mixta in cazul in care:
a. cumparatorul unui imobil solicita anularea contractului;
b. chiriasul solicita obligarea locatorului sa ii predea imobilul inchiriat;
c. legatarul cu titlu particular solicita predarea imobilului ce formeaza obiectul legatului.

Grila e luată de pe Admitere INM 2013.

b,c
oana_01 a scris:

Sunt supuse prescriptiei extinctive:
a. dreptul la actiunea pentru exercitarea dreptului de optiune succesorala;
b. introducerea actiunii in repararea pagubei cauzata de produse cu defecte, indreptata impotriva producatorilor;
c. dreptul la actiunea izvorata dintr-un contract de transport de bunuri.

a,c
cristian i a scris:

sunt parti ale cesiunii locatiunii

a. cedentul si tertul cesionar
b. cedatul si tertul
c. cedentul si cedatul

editez... a
m-am grabit...
oana_01 a scris:

Azi nu am inspiratie la grile, mi se par ciudate toate dar, postez oricum...

Săvârşirea faptei în stare de necesitate:
a. reprezintă o cauză de înlăturare a răspunderii penale, potrivit Codului penal;
b. înlătură răspunderea civilă, în cazul în care pericolul s-a produs prin fapta persoanei vătămate;
c. înlătură răspundere civilă, indiferent de cauza ivirii pericolului.

eu zic b
a nu este pt ca este o cauza care inlatura caracterul penal al faptei
oana_01 a scris:

Verbum regens desemnează:
a. denumirea marginală a infracțiunii;
b. urmarea imediată a infracțiunii;
c. elementul material al infracțiunii.

c

cristian i a scris:

Salut!

vanzatorul nu poate fi exonerat de garantia pt evictiune

a. cand provine de la un tert
b. cand provine din faptul sau personal si exista clauza expresa in contract
c. partile pot sterge obligatia de garantie oricand ,dupa cum doresc

b
am inteles.. multumesc
adi_09 a scris:

ce sanctiune e incidenta atunci cand in judecata penala se trece la ascultarea martorilor, dar nu s-a citit actul de sesizare, etapa care reprezinta momentul inceperii cercetarii judecatoresti ?

eu parca imi aduc aminte ca incalcarea dispozitiilor referitoare la sesizarea instantei atrag nulitatea absoluta. nu am cartea in fata sa verific..
MayeMaya a scris:

oana_01 a scris:

Neatza! Si eu as fi zis numai forta majora...e bine de stiut ca si rcd e inlaturata si in cazul fortuit. Parca nu era si cazul fortuit....hmmmm...oare de unde stiu asta?? cred ca e nou introdusa

Art. 1351.
Forţa majoră şi cazul fortuit
(1) Dacă legea nu prevede altfel sau părţile nu convin contrariul, răspunderea este înlăturată atunci când prejudiciul este cauzat de forţă majoră sau de caz fortuit.
(2) Forţa majoră este orice eveniment extern, imprevizibil, absolut invincibil şi inevitabil.
(3) Cazul fortuit este un eveniment care nu poate fi prevăzut şi nici împiedicat de către cel care ar fi fost chemat să răspundă dacă evenimentul nu s-ar fi produs.
(4) Dacă, potrivit legii, debitorul este exonerat de răspundere contractuală pentru un caz fortuit, el este, de asemenea, exonerat şi în caz de forţă majoră.

in articol e vorba de raspunderea contractuala,nu de cea delictuala.
cazul fortuit nu arr efect exonerator in cazul raspunderii delictuale obiective