avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Activitate enik83

Activitate enik83

am nevoie urgenta de un sfat.. mi-am inchis contractul de munca in 16 decembrie.. zi in care am incheiat contract cu casa de pensii si platesc din mana cotizatia, la vremea aceea fiind asigura c a o sa iau indemnizatie atata timp platesc...dar surpriza.. se pare ca nu e deajuns.. se mai poate incheia contract de munca pe luna ianuarie? stiu ca inainte se putea in decursul a 20 de zile sa se declare contractul.. si daca nu...daca inchei numai de luna aceasta mai exista vreo posibilitate ca sa iau acei bani?
multumesc
eu sunt inregistrata cu 4 ore pe zi din luna ianuarie...conteaza asta pt indemnizatie?
o alta intrebare...daca cineva si-a intrerupt contractul de munca la jumatatea lui decembrie si si-a incheiat contract la jumatatea lui ian poate primi indemnizatia de maternitate? :O pt ca am inteles ca nu exista nicaieri precizat cate zile dintr-o luna trebuie sa ai lucrate..
Discuție indemnizatie
sunt insarcinata in 3 luni... in 16 decembrie 2009 nestiind ca sunt insarcinata mi-am inchis contractul de munca si in aceeasi zi am incheiat cu casa de asigurari sociale si pensii.. sunt sanse ca sa iau cei 800 ron pt concediul de maternitate/? am citit un pic legea si nu stiu s-o interpretez..
v-o relatez aici.
.In calculul celor 12 luni prevazute la alin. (1) se includ si perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
) au realizat perioade asimilate stagiului de cotizare in sistemul public de pensii in conditiile prevazute la art. 38 alin. (1) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare
deci iau sau nu indemnizatie?
#-o