Buna!
Am si eu o situatie asemanatoare; platesc pensie alimentarapt 2 copii.Daca plec in canada,am sa platesc minim pe economie,caci nu stiu ce voi gasi acolo.Intrebare: Este vreo conventie intre Romania si Canada ? Daca le platesc doar ce e in tara si nu ce voi castiga si acolo,ce se va intampla? eu vreau sa trimit bani separati doar pentru baiatul meu,caci fata nu este a mea dar am recunoscut-o.Stiu si cine este tatal,dar e prea complicat sa actionez in istanta.Oricum platesc doar 25% pensie,caci fosta recunoascut doar verbal,ca baiatul e al meu.As vrea sa relementez si cu paternitatea dar stiu ca am sanse putine de reusita.Instanta protejeaza copilul.Nu o sa ma lase sa fac un test ADN. Nu pot sa imi iau nici baiatul cu mine,caci asta ar insemna sa ii desaprt.Moral nu e ok.Dar,avand in vedere ca mama copiilor a plecat in alta tara ,cu tatal fetitei,sa munceasca si a lasat copii in grija parintilor ei....parca imi vine sa introduc o cerere de reincredintare minor si decadere din drepturile ei de mama.Vine doar de maxim, doua ori pe an la ei.Nu se implica cu nimic,doar le vorbeste pe messenger si ii minte ca le va lua aia si aialalta.Cand vad cum sunt educatii copii...ma ia cu ..tensiune.Ma cert cu parintii fostei,dar ....fac rau copiilor,caci tot pe ei se revarsa fosta soacra.Nu stiu cum sa procedez,sunt in dilema.Vreau sa imi ajut doar copilul meu si atat.Sa ii dau bani mai multi,cand voi castiga mai multi in Canada.Ce solutii vedeti dumneavoastra,domnilor avocati? Multumesc frumos.