Gabi Mocanu a scris:
C.M.RICHARD a scris:
buna ziua la toata lumea...
lucrez intr-o firma in domeniul privat,cu doar 4 angajati;
astazi am primit urmatoarea decizie: "Incepind cu data de 04-02-2010,inceteaza contractul individual de munca , in temeiul art.65(1) din legeanr.52/2003(codul munci)"
am doua intrebari :
-am dreptul la un salariu compensatoriu
-cite ore se lucreaza in perioada de 20 zile preaviz
Absolut corect ce au spus colegii mei anterior.... salariu compensatoriu in cuantumul minim a unui salariu de incadrare si in perioada peravizului puteti lucra 4H/zi pe toata durata acestuia sau 8 h/zi timp de 10 zile din cele 20 de preaviz, CIM incetand totusi la expirarea celor 20 zile de preaviz.
Am intervenit pentru ca am o nelamurire...... dumneavoastra mentionati ca ati primit azi (05.02.2010) decizia de concediere in care se mentioneaza......"Incepind cu data de 04-02-2010,inceteaza contractul individual de munca , in temeiul art.65(1) din legeanr.52/2003(codul muncii)". Este corect ceea ce ati scris?
Daca este corect, atunci decizia dumneavoastra de concediere este nula pe motiv de viciu de procedura cat si ca viciu de forma.
Contractul dumneavoastra de munca inceteaza conform art.65(1) din Codul Muncii, nu in data de 04.02.2010 ci la data expirarii perioadei de preaviz de 20 zile lucratoare, preavizul putand sa inceapa abia in ziua urmatoare celei in care v-a fost comunicat, respectiv 06.02.2010. Si legea in baza careia va este desfacut contractul de munca nu este L52/2003 ci L53/2003, asa ca vorbiti cu angajatorul sa refaca documentele ca altfel il dati in judecata si castigati cu ochii inchisi.
Succes !
mi-au refacut instintarea , preavizul cu data de 27.01.2010
leam zis ca este o gresala in decizia de concedier adica art.65(1) din legea nr. 52/2003(decizie care a ramas valabila pt. colegi mei ,ei au semnat)si s-au contrazis cu mine (cei de la resurse)ca este bine decizia
ce puteti sa mai imi ziceti ???
multumesc anticipat...