jannet a scris:
d le silviu depaseste dmv 2 masini concomintent in fata unui filtru de pol si vei vedea cum iti zboara permisul
stimate dna/dmn jannet : Codul Rutier NU prevede la capitolul "Depasirea" vreo interzicere de depasire a mai multor masini in acelasi timp. Ceea ce spuneti Dumneavoastra e subiectiv. Este interzisa operatiunea de triplare daca se depaseste axul drumului dar nu este cazul aici.
gi-jane a scris:
vinovat este soferul skodei pt ca este interzisa depasirea in intersectii nedirijate. banuiesc ca dvs nu virati in stanga pe camp.
doar in cazul in cazul drumul de pe care se face virarea are acelasi regim cu drumul spre care se vireaza (atunci avem intersectie nedirijata). Daca e intersectie cu un drum fara prioritate (secundar) atunci nu se aplica.
@daio, aici nu e vorba de accident din spate. n-are nici cea mai mica legatura.
**
Eu ce am raspuns cateva post-uri mai sus am patit-o. Am depasit, in mers o coloana de 5 masini si cand am ajuns la a 6-a acela a virat stanga si l-am lovit.
Vinovat: cel care a virat deoarece nu s-a asigurat la schimbarea directiei de mers. Eu am avut 2 martori (dintre cei pe care i-am depasit) care au certificat ca eu eram in depasire in momentul in care cel vinovat s-a angajat in a schimba directia de mers. Eu eram pe drum cu prioritate iar drumul pe care a virat vinovatul era secundar.
De asta am zis ca depinde mult de caz si e greu de demonstrat daca nu ai martori sau dovezi.