avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Activitate AlexandraBondor

Activitate AlexandraBondor

Răspuns la discuția contract de inchiriere spatiu
Imi puteti detalia putin?
Buna seara!
Pe langa titlul executoriu in original, este obligatoriu sa anexez cererii de executare silita taxa judiciara de timbru si timbru judiciar? ce valoare au acestea?
Multumesc
Buna seara!
cum ar fi mai avatajos sa inchiriezi un spatiu: pe persoana fizica sau pe persoana juridica?(luand in calcul tot ce presupune asta...de la pret, la impozit).
Multumesc!
Răspuns la discuția partajul intre mostenitori
am inteles.
va multumesc pt lamuriri! noapte buna!
Răspuns la discuția partajul intre mostenitori
nu. din aceasta cauza mi s-a parut si mie ciudat. am citit sentinta doar dupa ce a fost investita...
daca nu e prea mare deranjul, imi puteti spune ce inseamna acest "rol fiscal"?
Răspuns la discuția partajul intre mostenitori
Alimanescu George a scris:

In plus, nu puteau vinde prin act notarial fara acordul tuturor coproprietarilor/mostenitorilor..
Daca au vandut printr-o asa numita "chitanta de mana", aceasta nu are nicio valoare.

bineinteles ca nu are nicio valoare, nu asta ne preocupa in mod principal.
intrebarea mea era... are rost sa mergem la primarie cu sentinta? si adaug acum: de ce a investit instanta hotararea daca nu s-a iesit din indiviziune?
Răspuns la discuția partajul intre mostenitori
narcisa_salbatica a scris:

Daca nu au facut partajul, cum au vandut ceilalti mostenitori "mai mult decat li s-a atribuit"? Pentru incheierea contractului de vanzare cumparare sunt necesare partajul, documentatia cadastrala si intabularea.

puteau vine cota lor ideala, iar cumparatorul le lua locul in indiviziune. dar se pare ca au reusit cumva sa vanda mai mult (nu ar trebui sa fie foarte surprinzator daca au reusit acest lucru, sa fim seriosi, orice e posibil). dar nu asta e punctul central al problemei, pentru ca vanzarea peste cota atribuita (cota matematica, ideala de care puteau dispune) nu e valabila, bineinteles.
Răspuns la discuția partajul intre mostenitori
athe a scris:

care hotarare? a fost facuta succesiunea in instanta si exista o hotarare judecatoreasca in aces sens? notarul nu are competenta sa investeasca o hotarare judecatoreasca.investirea cu formula executorie se face la judecatorie, la instanta care a judecat fondul cauzei. insa daca nu este facuta iesirea din indiviziune degeaba ar fi investita o sentinta care stabileste cote abstracte.

da, succesiunea a fost facuta in instanta si exista o hotarare in acest sens. investirea a fost ceruta la sfatul unui notar (care doar a analizat situatia, nu are legatura cu succesiunea), dar partajul nu este facut. si totusi instanta a admis cererea de investire...de unde si nedumerirea mea...
Răspuns la discuția partajul intre mostenitori
hotararea priveste doar stabilirea masei succesorale (identificarea terenurilor) si a mostenitorilor. stabileste ca fiecare primeste 1/3, dar exista mentiunea ca instanta "constata ca reclamantii au renuntat la petitul privind iesirea din indiviziune". asadar, ei au doar cote parti ideale din mostenire, nu au stabilit cine ce primeste.
buna ziua!
o persoana a mostenit de la sotul sau, care la randul sau a mostenit (impreuna cu alti 2 frati) de la mama sa, cateva terenuri intr-o comuna de langa cluj. persoana in cauza a fost sfatuita de un notar sa ceara hotararea investita cu formula executorie care imparte mostenirea in cote ideale de 1/3 pt fiecare mostenitor si sa mearga cu ea la primaria comunei. problema este ca acestia nu au iesit din indiviziune, iar ceilalti mostenitori au vandut, probabil mai mult decat li s-a atribuit prin sentinta.
intrebarea mea este: trebuie sa mearga la primarie (chiar si numai pentru o verificare a proprietatii in registrul agricol)? sau mai intai trebuie sa ceara partajul?
multumesc!