Amiabil, din pacate, nu se poate !!! Am vb cu proprietarul cainelui, in mod foarte politicos, de mai multe ori, dar el fiind arogant, nu-l intereseaza. Asta e Romania! Daca traiam intr-o tara cu legi clare, probabil ca acum totul era rezolvat.
Multumesc ! Dar pana a ajunge in instanta sau a se solutiona in instanta o astfel de problema, ca poate dura mult, legea 61/1991 se poate aplica?
Vecinul meu detine la domiciliu un caine de talie mica, pe care, in timpul zilei, intre orele 08.00 - 17.00, in tine incuiat in toaleta, fiind lasat singur si nesupravegheat. Acest caine, fiind probabil dintr-o rasa mai sensibila si care cauta afectivitate, latra continuu, creand un disconfort greu de suportat. Cand aud acest caine latrand non-stop, nu pot rezista si trebuie sa plec de acasa. Este insuportabil pentru oricine sa auda un caine latrand 8 - 9 ore/ zi !!!! In aceste conditii, sunt pus in situatia de a nu ma putea bucura de locuinta mea, de liniste, de confort si in afara de aceasta, de a avea odihna necesara refacerii dupa serviciu ori de a ma odihni inainte de intrarea in serviciu pentru a fi apt de munca.
Intrebare: Ce autoritate poate lua masuri in acest caz si care ar fi acestea?
Multumesc ! Voi face ceea ce mi-ati recomandat. Sper ca institutiile statului sa functioneze si se se aplice legea
blocul in care locuiesc nu este arondat la vreo asociatie de proprietari sau locatari.
doresc sa-mi comunicati daca exista si alte incadrari juridice in aceasta situatie
Ma confrunt cu o problema delicata si caut o rezolvare cu ajutorul dvs.
Vecinul meu detine la domiciliu un caine de talie mica, pe care, in timpul zilei, intre orele 08.00 - 17.00, in tine incuiat in toaleta, fiind lasat singur si nesupravegheat. Acest caine, fiind probabil dintr-o rasa mai sensibila si care cauta afectivitate, latra continuu, creand un disconfort greu de suportat. Cand aud acest caine latrand non-stop, nu pot rezista si trebuie sa plec de acasa. Este insuportabil pentru oricine sa auda un caine latrand 8 - 9 ore/ zi !!!! In aceste conditii, sunt pus in situatia de a nu ma putea bucura de locuinta mea, de liniste, de confort si in afara de aceasta, de a avea odihna necesara refacerii dupa serviciu ori de a ma odihni inainte de intrarea in serviciu pentru a fi apt de munca ( uneori lucrand si pe timp de noapte). Va rog sa-mi comunicati ce pot face din punct de vedere legal pentru solutionarea problemei, tinand cont de faptul ca vecinul este un tip arogant si nu-l intereseaza deloc situatia creata. Va multumesc !