avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Activitate Dumitru Ionescu

Activitate Dumitru Ionescu

Trebuie distinctie intre expertiza contabila fiscala fiscala si expertiza contabila judiciara necesara in litigiile comerciale sai de munca in instantele de judecata. ??????
Răspuns la discuția sentinta judecatoreasca gresita
Am solicitat corectarea erorii materiale si s-a respins ..pe motiv ca ...expertul este suveran...???
Am facut recurs la respingerea cererii de indreptare eroare si am termen 29.04.2010.
Nu stiu cum sa ma apar???
Răspuns la discuția pensie anticipata
Pensia anticipata este afectata de faptul ca sunt persoana fizica autorizata si realizez unele venituri ????
Am solicitat in instanta recunoasterea grupei I de munca conform Ord 50/1990, anexa 1, poz 123.
S-a efectuat expertiza tehnica favorabile pentru obiectivele propuse de mine si admise de instanta.
Instanta a solicitat ulterior precizari de la expert privind poz. de incadrare... insa expertul a comis o eroare (materiala zic eu) si a confirmat (!) incadrarea in Ord 1123 / 1990, anexa 1, poz 123...( curat anagarama)..
In dispozitivul sentinta se spune ,,se justifica incadrarea in grupa de munca...si obliga angajatorul sa .consemneze in carnetul de munca,, .... insa in motivatia sentintei se face referire la Ord 1123/1990, anexa 1 poz 123 ... evident gresit (un ordin inexistent) ..
Nu am facut recurs...considerand ca important este dispozitivul sentintei .
Unitatea a consemnat in cartea de munca ... conform sentintei ....dar in adeverinta conf Ord 590/2008 a facut referire ...la temei juridic ,,incadrare conf Ord 1123/1990 (evident un ordin inexistent).
Casa de pensii nu a luat in considerare consemnarea din cartea de munca si a respins dosarul pe motiv ca ......,,adeverinta este intocmita incorect,,.
Ce mai pot sa fac ????
Sunt nascut in nov 1949, am lucrat 5 ani 10 luni in grupa I de munca dar inca nu indeplinesc conditia de pensionare pentru lim de varsta.
As dori sa solicit pensie anticipata partial.
Mai pot beneficia de reducerea varstei standard prin grupa de munca si reducerea diminuarii sau trebuie sa astept implinirea varstei standard pentru recalculare si reducerea diminuarii punctajului????
Daca sunt si persoana fizica autorizata (expert tehnic) mai pot sa solicit pensie anticipata?