Am solicitat in instanta recunoasterea grupei I de munca conform Ord 50/1990, anexa 1, poz 123.
S-a efectuat expertiza tehnica favorabile pentru obiectivele propuse de mine si admise de instanta.
Instanta a solicitat ulterior precizari de la expert privind poz. de incadrare... insa expertul a comis o eroare (materiala zic eu) si a confirmat (!) incadrarea in Ord 1123 / 1990, anexa 1, poz 123...( curat anagarama)..
In dispozitivul sentinta se spune ,,se justifica incadrarea in grupa de munca...si obliga angajatorul sa .consemneze in carnetul de munca,, .... insa in motivatia sentintei se face referire la Ord 1123/1990, anexa 1 poz 123 ... evident gresit (un ordin inexistent) ..
Nu am facut recurs...considerand ca important este dispozitivul sentintei .
Unitatea a consemnat in cartea de munca ... conform sentintei ....dar in adeverinta conf Ord 590/2008 a facut referire ...la temei juridic ,,incadrare conf Ord 1123/1990 (evident un ordin inexistent).
Casa de pensii nu a luat in considerare consemnarea din cartea de munca si a respins dosarul pe motiv ca ......,,adeverinta este intocmita incorect,,.
Ce mai pot sa fac ????
daca ati observat eroarea expertului trebuia sa formulati obiectia, pentru trecerea corecta a actului normativ , mai ales ca trebuia sa fie mentionat in cartea de munca.
Puteti sa cereti prin cerere, constatarea si indreptarea erorii materiale, poate instanta va admite cererea si va emite o incheiere de sedinta in acest sens... dar poate ca nu... Incercati sa va consultati cu juristul dvs,. sau avocat.
Este clar o eroare materiala. Instanta trebuia sa observe greseala facuta de expert si sa ceara din nou clarificari. Judecatorul care a luat hotararea fara sa verifice, macar daca ordinul invocat exista, nu are nicio scuza care sa poata fi acceptata.
Solicitati indreptarea erorii materiale, invocand ca ordinul din motivarea sentintei nu exista . Succes!
Am solicitat corectarea erorii materiale si s-a respins ..pe motiv ca ...expertul este suveran...???
Am facut recurs la respingerea cererii de indreptare eroare si am termen 29.04.2010.
Nu stiu cum sa ma apar???
Expertul nu este suveran, din moment ce exista si calea contraexpertizei la o expertiza a unui expert...
Cu un avocat ar fi mai usor.... important este cum ati formulat cererea de recurs. daca motivatia este clara, concisa si la obiect, va va fi mai usor sa o sustineti...in sala. Art trebui sa staruiti exact pe motivele invocate in cerere.
Sincer parerea mea : nu este tarziu sa vorbiti cu un avocat bun si pentru termenul fixat poate sa faca o precizare in scris , bine motivata a cererii de recurs .
Trebuie facuta corectarea de catre expert si apoi de catre instanta ... in acest sens, trebuie facuta o noua expertiza sau completarea celei vechi prin modificarea Ordinului ... numai dupa aceasta modificare, instanta poate corecta si Hotararea Judecatoreasca.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Avocat
Leordeanu
Am imputernicit un avocat sa ma reprezinte in partajul unui teren .S-a dat dupa recurs decizie definitiva .Observ acum ca pe schita intocmita de expert ... (vezi toată discuția)