avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... AVOCAT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

AVOCAT

Am imputernicit un avocat sa ma reprezinte in partajul unui teren .S-a dat dupa recurs decizie definitiva .Observ acum ca pe schita intocmita de expert cadastru exista o eroare materiala in ceea ce priveste numele (practic pe decizie e nume corect dar in schita este cu totul alt nume) .
Cine a avut obligatia de a indrepta aceasta eroare materiala .?
Se poate solicita acum dupa decizia definitiva si irevocabila de indreptare acesata eroare materiala?
Poate interveni expertul de cadastru sa indrepte acesta eroare in schita intocmita de el?
E de competenta avocatului imputernicit de mine sa indrepte eroaarea din schita de la dosar ?
Nu se pot indrepta greseli facute in expertiza, impotriva acesteia, se pot formula la primul termen dupa depunerea la dosar, obiectiuni .
Se pot indrepta numai greselile materiale strecurate in hotararea judecatoreasca .
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2011
Cabinet avocat Eugen Titoiu, Avocat
Buna ziua ,

Deci practic in schita expertului apare pe o parcela un nume divers( NUME DE FAMILIE SCHIMBAT ,deci practic apare o persoana ce nu este implicata in proces) decat cel indicat in sentinta.

Ce conteaza este dispozitivul hotarari judecatoresti si nu expertiza in acest caz . Dar probabil in expertiza apare corect numele partii . Atunci cand veti face cadastru si carte funciara se va vedea greseala din expertiza, iar lucrarea de cadastru care va avea la baza in primul rand hotararea judecatoreasca si apoi expertiza va indrepta practic aceasta eroare materiala evidenta prin inscrierea corecta a numelui partii .
Poti face cerere de indreptarea erorii materiale daca instanta a dispus in dispozitiv omologarea raportului de expertiza si daca este important ca acea expertiza sa fie legalizata si depusa impreuna cu hotararea la fisc si la cartea funciara . Instanta va chema expertul sa indrepte eroarea si se va pronunta o incheiere. Avocatul dvs. trebuie sa se ocupe pana la solutionarea definitiva a cauzei dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare casa parinteasca barta_andras barta_andras buna ziua, am mostenit o casa construita de catre parintii mei dar care figura in acte pe numele strabunicului meu asa ca intabularea a trebuit sa o fac ... (vezi toată discuția)
Ce este de facut ? Viorel Stancut Viorel Stancut Am obtinut prin hotarare irevocabila un teren intravilan. Expertul judiciar a inscris eronat in raportul de expertiza dimensiunile terenului. Prin urmare, ... (vezi toată discuția)
Sentinta definitiva care are greseli feeelx111 feeelx111 am o sentinta definitiva si irevocabila in care numele este scris gresit. care este modalitatea de-a corecta greseala respectiva? trebuie inceput un nou proces ... (vezi toată discuția)